Πρώτη η ΝΔ με 30%, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 16%- Ντέρμπι…

Δημοσκόπηση Pulse: Πρώτη η ΝΔ με 30%, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 16%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,5% - Η εικόνα για τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:33

Στη δεύτερη θέση, πίσω από τη ΝΔ, φέρνει το ΠΑΣΟΚ και η δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατρακυλά οριστικά στην τρίτη θέση της προτίμησης των ψηφοφόρων.

Η έρευνα της Pulse διενεργήθηκε σε δείγμα 1.301 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου, στο διάστημα από 13-16 Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά την εκτίμηση, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί την πρώτη θέση με 30%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 16% και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,5%.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία κινείται στο 24%, το ΠΑΣΟΚ στο 13% και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 10%.

 

 

 

ΥΠΟΘΕΣΗ

 

Στην περαιτέρω μείωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει συμβάλει και η κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα, με την εσωτερική διαμάχη να μαίνεται, φτάνοντας στην πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

 

ΣΥΡΙΖΑ ΚΕ

 

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσιάζεται πρώτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ για αρχηγός του κόμματος.

Ο νυν πρόεδρος, παρότι αμφισβητήθηκε ευθέως από τους συντρόφους του στο κόμμα μετά τις ευρωεκλογές, φαίνεται, σύμφωνα με την έρευνα της Pulse, να παραμένει πρώτος στην κούρσα για την προεδρία.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 9 μονάδες του Χάρη Δούκα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του 2023 και με 11 μονάδες από την Άννα Διαμαντοπούλου στους ψηφοφόρους του κόμματος στις ευρωεκλογές.

 

ΠΑΣΟΚ 1

 

“Ντέρμπι” μεταξύ Ανδρουλάκη και Δούκα βλέπει η εταιρεία στην ομάδα των ψηφοφόρων που δηλώνουν σήμερα ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, ενώ μεταξύ εκείνων που θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 5 μονάδες, με τους Δούκα και Διαμαντοπούλου να έχουν το ίδιο ποσοστό: 22%.

 

ΠΑΣΟΚ 2
Λεζάντα

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, μόλις το 31% των ψηφοφόρων του βλέπει θετικά την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη στην ΚΕ, ενώ σημαντικό ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας εκφράζει ενδιαφέρον για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ ή αρκετά δηλώνει ότι ενδιαφέρεται το 28%.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ

Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και η ακρίβεια

Η έρευνα της Pulse δείχνει μοιρασμένες τις εντυπώσεις των πολιτών από τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Το 45% τις αξιολογεί ως θετικές, ενώ το 43% αρνητικά.

Η ακρίβεια, παρά τα μέτρα της κυβέρνησης, παραμένει το υπ’ αριθμόν ένα προβλημα για τους πολίτες, όπως αναδεικνύεται και από την έρευνα της Pulse.

Στη 2η θέση είναι το χαμηλό εισόδημα και στην 3η θέση η κατάσταση της οικονομίας.

Επίσης, σημαντικές θεωρούν οι Έλληνες πολίτες τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Το 54% ενδιαφέρεται άμεσα για το αποτέλεσμα, το 19% έχει μέτριο ενδιαφέρον και το 20% ασχολείται ελάχιστα.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ