ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

Στην εξουσία για τέταρτη φορά

ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

Ενταση μαθεύτηκε πως υπήρξε ανάμεσα σε στελέχη της επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που συζητούσαν σε ποια σημεία πρέπει να μπουν τα εκλογικά τμήματα το βράδυ της Τρίτης – ειδικά, για μια κάλπη της Ξάνθης, που είναι περιοχή με ενισχυμένα ανδρουλακικά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ωστόσο, η ένταση κινήθηκε σε κανονικά για την προεκλογική εποχή επίπεδα, χωρίς κάτι τρομερά ξεχωριστό, ανάμεσα σε δύο πρόσωπα που έχουν βρεθεί πολλά χρόνια σε αντίπαλα εσωκομματικά στρατόπεδα και ξέρουν να μην τραβούν το σχοινί. Γι’ αυτό και έβγαλαν γρήγορα τη σχετική σέλφι, που δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΜΕΝΑ

Ενα βήμα πίσω από την αρχική της πρόταση έκανε και η πλευρά Ανδρουλάκη, όσον αφορά τα διαδικαστικά του ντιμπέιτ – και συγκεκριμένα την οριοθέτηση του απευθείας διαλόγου. Ετσι, σε κάθε θεματική ενότητα στο σημείο του διαλόγου, ο υποψήφιος που θα παρεμβαίνει και εκείνος που θα απαντά θα έχουν: 30 δευτερόλεπτα ερώτηση, 30 δευτερόλεπτα απάντηση και μια επανάληψη ίδιου χρονικού ορίου, με επανατοποθέτηση και ανταπάντηση. Οι υποψήφιοι θα κάθονται αλφαβητικά και διαδοχικά θα παίρνουν τον λόγο, ενώ οι δύο δημοσιογράφοι της ΕΡΤ θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο Γιώργος Κουβαράς και ο Απόστολος Μαγγηριάδης. Το ντιμπέιτ θα ξεκινήσει στις 9 την Τρίτη και, αν όλα πάνε καλά, θα έχει διάρκεια 2,5 ώρες.

ΜΕ SMS

Στον εσωκομματικό εμφύλιο του ΣΥΡΙΖΑ μπλέχτηκαν και τα think tank του κόμματος. Η συντονίστριά τους, Διάνα Βουτυράκου, με sms ειδοποιούσε τα μέλη πως «είπαν με τον πρόεδρο» να γίνει μια τηλεδιάσκεψη για να δουν, επί της ουσίας, πού βρίσκονται από άποψη δουλειάς, αλλά και τα επόμενα βήματα από εδώ και πέρα. Μόνο που πρόεδρος, σύμφωνα με την πλειοψηφία του κόμματος, δεν υπάρχει – και έτσι, όταν τα μηνύματα είδαν το φως της δημοσιότητας, η σύσκεψη ακυρώθηκε, με τη Βουτυράκου να λέει πως δεν θέλει τα think tanks να εμπλακούν στην εσωκομματική διαμάχη.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;

Και αν δεν θέλετε να δείτε το ντιμπέιτ του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη (ή προτιμάτε τα συριζαϊκά σίριαλ) την ερχόμενη Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας βραβεύεται με το Βραβείο Ειρήνης «Νίκος Νικηφορίδης» 2024, στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Εβερτ» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. Εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό, που βραβεύεται για τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα βραβευτούν επίσης ο πρόεδρος της Ενωσης Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδος, Γιώργος Λιάσης, και η τουρκοκύπρια ποιήτρια, Neshe Yashin, από το δικοινοτικό κίνημα συνύπαρξης σε ενωμένη Κύπρο. Αν περιμένετε εσωκομματική παρέμβαση Τσίπρα, πάντως, θα απογοητευτείτε.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ