Συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με τον…

Συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με τον...

Τον υφυπουργό Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας της Κύπρου, Δρ. Νικόλα Ιωαννίδη, υποδέχθηκαν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, και η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τον κ. Ιωαννίδη για τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου της Διαδικασίας του Βερολίνου, κατά την οποία τέθηκαν επί τάπητος τα νέα δεδομένα στο μεταναστευτικό, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την ανάγκη για αποτελεσματικότερες πολιτικές ένταξης, καθώς και για την οργάνωση της νόμιμης μετανάστευσης, με έμφαση στη διευκόλυνση της κινητικότητας για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, καθώς και στις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει στις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη για στενή συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη διαχείριση ενδεχόμενων πιέσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μάνος Λογοθέτης, ο διοικητής της ελληνικής Υπηρεσίας Ασύλου, Μάριος Καλέας, ο γενικός διευθυντής του υφυπουργείου Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας της Κύπρου, Δρ Νεόφυτος Παπαδόπουλος, και ο προϊστάμενος της κυπριακής Υπηρεσίας Ασύλου, Ανδρέας Γεωργιάδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ