Το ντεμπούτο του Τζόλη στο Champions League και ο ρόλος του στην Κλαμπ Μπριζ (vids)

Το ντεμπούτο του Τζόλη στο Champions League και ο ρόλος του στην Κλαμπ Μπριζ (vids)

Βασικός στην πρεμιέρα της Μπριζ στο νέο φορμάτ του Champions League ήταν ο Χρήστος Τζόλης, που αντιμετώπισε τη Μπορούσια Ντόρτμουντ (0-3) για την πρώτη αγωνιστική του League Phase της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός, πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή στο τοπ επίπεδο και μπήκε κατευθείαν στα… βαθιά, αφού βρέθηκε απέναντι στη φιναλίστ του περσινού τελικού, παρόλα αυτά δεν κατάφερε να γλυτώσει την ομάδα του από την ήττα απέναντι στους Γερμανούς.

Τα νούμερα του Τζόλη

Στο ντεμπούτο του στο Champions League, ο Τζόλης αγωνίστηκε για 85 λεπτά (πριν αντικατασταθεί από τον Τάλμπι), μετρώντας 24/27 (89%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 2/9 κερδισμένες μονομαχίες, 1 κερδισμένο τάκλιν, 1 πάσα κλειδί και δημιούργησε και 1 μεγάλη ευκαιρία.

Μάλιστα στο κομμάτι της δημιουργίας, ο Έλληνας μεσοπιθετικός είχε Expected Assists 0.24. Να σημειωθεί εδώ πως, οι αναμενόμενες ασίστ (xA) μετρούν και αξιολογούν μόνο τις πάσες του παίκτη και όχι αν αυτές καταλήγουν σε τελική.

Τι σημαίνει αυτό; Ο Τζόλης ήταν «μέσα» στις φάσεις τις Μπριζ και κυρίως σε ρόλο δημιουργού, κινούμενος από αριστερά και κλείνοντας προς τα μέσα, όπως στη φάση του 33ου λεπτού, που σε αντεπίθεση των Βέλγων, ο 22χρονος μπήκε στην περιοχή της Ντόρτμουντ και ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή από τον Σλότερμπεργκ.

Ο Τζόλης έδωσε την πρώτη του… παράσταση στο τοπ επίπεδο, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και έδειξε πως μπορεί να σταθεί απέναντι στους κορυφαίους. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός, παρά την ήττα της ομάδας του, δεν «κρύφτηκε» και συμμετείχε ενεργά και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Πλέον μένει να φανεί η συνέπειά του ανάμεσα στους καλύτερους…

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ