Β. Τσάκος στη δίκη για τον Ιανό: Έκανα τα πάντα για να προστατεύσω την πόλη και τους πολίτες

Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας
Την ερχόμενη Τετάρτη η πρόταση του εισαγγελέα και πιθανώς και η απόφαση του δικαστηρίου

«Δεν δέχομαι την κατηγορία, έκανα τα πάντα για να προστατεύσω την Καρδίτσα και τους πολίτες».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, στην απολογία του ο δήμαρχος Καρδίτσας Β. Τσάκος στο πλαίσιο της δίκης στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας για την κακοκαιρία «Ιανός»,  η οποία πλέον  έχει μπει στην τελική ευθεία. Οι δέκα συνολικά κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν κατά περίπτωση στα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος της πλημμύρας από αμέλεια διά παραλείψεως, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο, και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή.

Σε άλλο σημείο της απολογίας του κ. Τσάκος, ανέλυσε το ιστορικό, ενώ όπως υποστήριξε ειδοποίησε άμεσα να ανασταλούν όλες οι δραστηριότητες, ενώ ενημερώθηκαν εγκαίρως τα στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καρδίτσας, για την εξέλιξη της κατάστασης εημέρωση στις 5 το απόγευμα ο αντιπεριφερειάρχης, στις 7 μ.μ. εκκενώθηκε ο οικισμός Μαυρίκα και 8 παρά ζητήθηκε η αποστολή μηνύματος από το 112.  Επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης υπήρξε στενή συνεργασία με όλους τους φορείς και τόνισε ότι τα πλημμυρικά νερά μπήκαν στην πόλη της Καρδίτσας στις 11 το βράδυ.

Σε ό,τι αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία, υπογράμμισε ότι ο Δήμος δεν είχε αρμοδιότητα.

Απαντώντας, σε ερώτηση της έδρας για την απώλεια του 63χρονου κτηνοτρόφου, ο κ. Τσιάκος, τόνισε ότι εστάλη ενημέρωση για την κατάσταση σε όλους του τοπικούς κτηνοτροφικούς συλλόγους και συμπλήρωσε πως δεν ήταν μέλλον και γι αυτό δεν ενημερώθηκε.

Επίσης, τόνισε ότι δεν γνώριζε για την ύπαρξη παράνομων φραγμάτων στα ρέματα.

Ακολούθησαν, από απολογίες δύο διευθυντικών στελεχών της ΔΕΥΑΚ, οι οποίοι υποστήριξαν ότι είπαν ότι το δίκτυο ήταν καθαρό.

Το δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε αναμένεται η πρόταση εισαγγελέα και πιθανότατα η έκδοση της απόφασης.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ