Βόλος: Έφεση σε αθωωτική απόφαση για ακτιβιστές, ένα χρόνο μετά

A3110F4C-8A1D-4160-A249-747DBEBAD1FA

Στις 18 Οκτωβρίου του 2024 εκδικάζεται η έφεση εταιρείας κατά των μελών των Ενεργών Πολιτών, Φαίης Τζανετουλάκου, Στέλιου Λημνιού και Γιώργου Λέτσιου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, κατά της αθωωτικής απόφασης του Μονομελούς τον Οκτώβριο του 2023, για το πανό διαμαρτυρίας που είχαν σηκώσει μέσα στο εργοστάσιο, κατά τη διαδικασία εκφόρτωσης σκουπιδιών που προορίζονταν προς καύση από το φορτηγό πλοίο «Fiona».

Υπενθυμίζεται ότι οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, κ. Γιάννης Διαμαντής και κ. Νίκος Μόσχος, υποστήριξαν πως οι τρεις πολίτες έδρασαν ακτιβιστικά, σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, χωρίς να προκαλέσουν καμία ζημιά στην τσιμεντοβιομηχανία, κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο, κρίνοντας τους τρεις κατηγορουμένους αθώους

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου η κ. Τζανετουλάκου η εταιρεία «στρέφεται εκδικητικά και ασκεί έφεση στην αθωωτική απόφαση του 2023 που μας απάλλασσε από τις κατηγορίες άσκησης βίας και διατάραξης οικιακής ειρήνης της εταιρίας.

Γιατί βλέπετε ο κολοσσός του τσιμέντου δυσανασχέτησε που διαταράξαμε την κερδοσκοπική οικία του όταν και η ειρήνη μας και η υγεία μας και τα σπίτια με τα παιδιά μας διαταράσσονται καθημερινά από την αναίσχυντη λειτουργία του. Και έχει βάλει στόχο να μας γονατίσει. Οικονομικά, εργασιακά, ψυχολογικά.. Τέτοιο εκδικητικό μένος από εταιρία σε πολίτες είναι πραγματικά σπάνιο. Όσο όμως μας πολεμά τόσο θα δυναμώνουμε».

Η κ. Τζανετουλάκου επισήμανε ότι «πλέον η πόλη θα πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον της, για μα καθαρή ατμόσφαιρα, για περισσότερο πράσινο και για μια ποιότητα ζωής και με πολύ ενδιαφέρον αναμένει και την γνωμοδοτική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας για τη νέα ΑΕΠΟ που έχει καταθέσει η ΑΓΕΤ ζητώντας να καίει μεγαλύτερη ποσότητα «σκουπιδιών» και όχι μόνο».

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ