Δέσποινα Μοιραράκη: Τι απαντά για τον σάλο με τα χαλιά στο υπουργείο Τουρισμού

Δέσποινα Μοιραράκη: Τι απαντά για τον σάλο με τα χαλιά στο υπουργείο Τουρισμού

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη πως η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού ενέκρινε δαπάνη ύψους 17.980 ευρώ για δύο χαλιά, που θα κοσμούν το γραφείο της υπουργού, Όλγας Κεφαλογιάννη. Τα χαλιά είναι χειροποίητα, περσικά ΝΑΙΝ, από μαλλί και μετάξι, με κεντρική ροζέτα και επαναλαμβανόμενο σχέδιο και τα προμηθεύτηκε από τα κατάστημα υφαντών και χαλιών που διατηρεί η Δέσποινα Μοιραράκη με τις ισχύουσες διατάξεις για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που δίνω σε υπουργείο χαλιά»

Η υπουργός Τουρισμού μέσω ανακοίνωσης, που εκδόθηκε μέσω του υπουργείου, επιχείρησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις, υποστηρίζοντας ότι η «ανανέωση» ήταν επιβεβλημένη, καθώς υποδέχεται «πρόσωπα από όλο τον κόσμο».

«Η υπουργός ήθελε να είναι οικονομικά αλλά…»

Η Δέσποινα Μοιραράκη το πρωί της Παρασκευής (20/9) τοποθετήθηκε σχετικά με το θέμα που προέκυψε και όπως ανέφερε ακόμα δεν έχει λάβει τα χρήματα για τα δύο χαλιά.

«Η υπουργός διάλεξε τα περσικά χαλιά και το υπουργείο τα αγόρασε. Δεν έχω πληρωθεί ακόμα. Ευελπιστούμε ότι προς τα Χριστούγεννα θα έχουμε πληρωθεί. Η αξία τους είναι 14.000 ευρώ. Το υπουργείο αποφάσισε μετά από 15 χρόνια να κάνει μία ανακαίνιση και με κάλεσε να με ρωτήσει για το τι χαλιά να χρησιμοποιήσουμε. Η υπουργός ήθελε να είναι οικονομικά αλλά να είναι μεγάλα και ποιοτικά. Όλα μαζί αυτά δεν γίνονται», είπε αρχικά η Δέσποινα Μοιραράκη στην εκπομπή «Buongiorno» και πρόσθεσε:

«Τους έκανα και μία καλύτερη τιμή. Ένα τέτοιο χαλί θέλει τέσσερα χρόνια να φτιαχτεί. Τέτοια χαλιά κοστίζουν 30.000 ευρώ. Δεν είναι η πρώτη φορά που δίνω σε υπουργείο χαλιά. Έχω δώσει  στο υπουργείο Εξωτερικών, στο Ναυτιλίας, στο Παιδείας, στο Άμυνας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεν ξέρω γατί πειράχτηκαν. Δεν πρέπει να είναι η χώρα μας όμορφη, πρέπει να βλέπουμε σκοροφαγωμένα πατώματα;» σημείωσε η Δέσποινα Μοιραράκη.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ