Δήμος Λαρισαίων: Στέγη σε ευάλωτους νέους μέσω του προγράμματος “Κάλυψη”

Dimarxeio Larissas-foto arxeiou

Ο Δήμος Λαρισαίων καλεί άτομα ηλικίας 25 έως 39 ετών που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για τον μήνα Μάρτιο 2023 να υποβάλουν νέα αίτηση στο πρόγραμμα «Κάλυψη», για τα διαθέσιμα διαμερίσματα. Το πρόγραμμα καλύπτει το ενοίκιο κάθε νοικοκυριού για τρία χρόνια.

Το πρόγραμμα «Κάλυψη» στη Λάρισα υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, και συγκεκριμένα την Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Δήμου Τρικκαίων, e-Trikala A.E., το Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, και τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Να σημειωθεί ότι ως τώρα έχουν στεγαστεί 14 νοικοκυριά σε διαμερίσματα της πόλης, με επιπλέον διαθέσιμα διαμερίσματα για νέες αιτήσεις.Τα διαμερίσματα του προγράμματος προέρχονται από το πρόγραμμα ESTIA και τη Στέγαση Προσφύγων και Αιτούντων Άσυλο.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όσοι λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων (Ηπείρου 96-98, 1ος όροφος) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2414400703.

Ο αιτών μπορεί να είναι ο δικαιούχος της αίτησης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ο/η σύζυγος αυτού (ή μέλος συμφώνου συμβίωσης) ή φιλοξενούμενο μέλος νοικοκυριού του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, που επιθυμεί να διαμείνει σε νέα κατοικία. Στην αίτηση συμπληρώνονται επίσης και τα μέλη του νοικοκυριού που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Κάλυψη”, ήτοι το σύνολο των μελών που θα διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Με την υποβολή της αίτησης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν και τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Επιπρόσθετα, για τις μονογονεϊκές οικογένειες αποδεικτικά ότι πληροίται το κριτήριο της μονογονεϊκότητας, βάσει των οριζόμενων στο άρθρο 2 της υπ’ αρ. 53923/23-7-2021 κυα (ΦΕΚ Β’ 3359).

2. Απόφαση πιστοποίησης αναπηρίας από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

3. Αντίγραφο της εκτελεστής δικαστικής απόφασης έξωσης ή διαταγή απόδοσης μισθίου.

4. Εγγραφή στο μητρώο ανέργων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης σε ισχύ την ημερομηνία υποβολής αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα.

5. Η βεβαίωση φιλοξενίας από δομή φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας.

Δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών για τη μοριοδότηση κριτηρίων που ελέγχονται κατά την υποβολή της αίτησης για το πρόγραμμα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που αντλούνται από το πληροφοριακό σύστημα αυτού.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ