Εγκαινιάζει την παιδική χαρά της Ακροπόλεως…

Εγκαινιάζει την παιδική χαρά της Ακροπόλεως...

“Καρφιά” κατά της διοίκησης Δούκα στον δήμο Αθηναίων εξαπέλυσε ο πρώην δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης και η παράταξη “Αθήνα Ψηλά”, καταγγέλλοντας ότι ο νυν δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια παιδικής χαράς παραμονές των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, παρότι το έργο έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί εδώ και εννέα μήνες. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη “Αθήνα Ψηλά” του Κώστα Μπακογιάννη, τα εγκαίνια υπερπαραγωγή για την παιδική χαρά της Ακρόπολης οργανώνονται για ένα έργο που “έχει ολοκληρωθεί και ανακοινωθεί από πέρυσι, χωρίς ανάγκη για κορδέλες και πανηγύρια. Έκτοτε και για εννέα μήνες, η παιδική χαρά παρέμενε κλειστή, με τον Δήμο να επικαλείται γραφειοκρατικά κωλύματα, τα οποία ως διά μαγείας λύθηκαν, παραμονές των εκλογών του ΠΑΣΟΚ”. 

Η παράταξη παραπέμπει στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε για τη νέα παιδική χαρά στην Ακρόπολη στις 19 Δεκεμβρίου 2023. Σε αυτό αναφέρεται ότι “μια υψηλών προδιαγραφών παιδική χαρά απολαμβάνουν, πλέον, οι μικροί Αθηναίοι κάτω από τον βραχώδη λόφο της Ακρόπολης, που δεσπόζει στο κέντρο της σύγχρονης Αθήνας. Πρόκειται για έναν νέο χώρο παιχνιδιού, ο οποίος βρίσκεται κάτω από το ανατολικό άκρο του βράχου και συνορεύει με τον αρχαιολογικό χώρο. (..) Η δημιουργία της από τον Δήμο Αθηναίων διαμορφώνει ένα σύμπλεγμα δραστηριοτήτων για όλη την οικογένεια και αναδεικνύει τον μοναδικό ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της πόλης. Οι βασικές αρχές του σχεδιασμού είναι η επιλογή των φυσικών υλικών, τα οποία συμπληρώνουν την εικόνα του ελαιώνα που έχει σήμερα το πάρκο, καθώς και ο σεβασμός και ανάδειξη της γειτνίασης με τον βράχο της Ακρόπολης”.  

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ