Ισραήλ: Με δεκάδες ρουκέτες η απάντηση της Χεζμπολάχ στο νυχτερινό σφυροκόπημα

Ισραήλ: Με δεκάδες ρουκέτες η απάντηση της Χεζμπολάχ στο νυχτερινό σφυροκόπημα

Συναγερμός έχει σημάνει στα σύνορα Λιβάνου και Ισραήλ, καθώς λίγο μετά τις 14:30 η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε ρουκέτες προς το βόρειο Ισραήλ, στοχεύοντας στρατιωτικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Η σιιτική οργάνωση, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, χωρίς να διευκρινίσει προς το παρόν τον αριθμό των ρουκετών που εκτοξεύτηκαν ή τις ακριβείς τοποθεσίες των στόχων.

Η επίθεση αυτή έρχεται ως απάντηση στους εντατικούς νυχτερινούς βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε το Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, με στόχο εκτοξευτές ρουκετών της Χεζμπολάχ. Η ένταση κλιμακώνεται στη μεθόριο των δύο χωρών, με τις αμοιβαίες επιθέσεις να αυξάνονται καθημερινά, ενώ ο διεθνής παράγοντας ανησυχεί για τον κίνδυνο επέκτασης της σύγκρουσης.

Οι αρχές του Ισραήλ ανέφεραν νωρίτερα έναν ελαφρύ τραυματισμό μετά από εκτόξευση ρουκετών στην βόρεια περιοχή της χώρας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ισραηλινής αστυνομίας στην πλατφόρμα Telegram, σημειώθηκαν αρκετές εκρήξεις σε διάφορες τοποθεσίες.

Πυροσβέστες έχουν σπεύσει στα σημεία των εκρήξεων, όπου προσπαθούν να ελέγξουν τις πυρκαγιές που ξέσπασαν εξαιτίας των ρουκετών.



Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ