Κακοκαιρία σφυροκοπά την Ιταλία – Δύο αγνοούμενοι

Κακοκαιρία σφυροκοπά την Ιταλία – Δύο αγνοούμενοι

Η κακοκαιρία «Boris» συνεχίζει να δείχνει τα δόντια της, με την Ιταλία να προστίθεται στη λίστα με τις χώρες που πλήττονται.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και ανεμοθύελλες, που σαρώνουν τις επαρχίες Εμίλια Ρομάνια και Μάρκε, έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα. Πόλεις έχουν βυθιστεί στα νερά και σπίτια έχουν πλημμυρίσει, ενώ δύο άνθρωποι, που είχαν αναζητήσει καταφύγιο σε στέγη που κατέρρευσε, αγνοούνται.

Όπως έκανε γνωστό ο Ιταλός υπουργός υποδομών, Γκαλεάτσο Μπινιάμι, πρόκειται για δύο άτομα στην περιοχή Μπανιακαβάλο της Εμίλια Ρομάνια.

«Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας μου είπε ότι δύο άνθρωποι αγνοούνται στο Μπανιακαβάλο μετά την κατάρρευση της στέγης του καταφυγίου τους», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή.

Οι πυροσβέστες προσπαθούν να τους εντοπίσουν και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νέλο Μουσουμέτσι, δήλωσε πως «όλοι ελπίζουν να πρόκειται μόνον για προσωρινό συναγερμό και να βρεθούν ζωντανοί».

Πάνω από 1.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

Χθες (19/9) οι υπηρεσίες διάσωσης απομάκρυναν περίπου 1.000 ανθρώπους από τα σπίτια τους από περιοχές της Εμίλια Ρομάνια, της Ραβέννα και της Μπολόνια.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της χώρας, τις τελευταίες 24 ώρες, οι διασώστες πραγματοποίησαν περισσότερες από 500 επιχειρήσεις στην περιοχή.

Νωρίτερα, ο ποταμός Τραμάτσο έσπασε τα φράγματα στη Μοντιλιάνα, έξω από την πόλη Φορλί.

O ποταμός Τραμάτσο έσπασε τα φράγματα στη Μοντιλιάνα

«Ο πληθυσμός είναι σε ύψιστο συναγερμό», δήλωσε η εκτελούσα χρέη περιφερειάρχη της Εμίλια Ρομάνια, Ιρένε Πριόλο, στο ραδιόφωνο της RAI. Η ίδια υπενθύμισε ότι πέρυσι είχαν απομακρυνθεί 45.000 άνθρωποι από τις εστίες τους, αλλά αυτή τη φορά οι καταστροφές δεν είναι τόσο εκτεταμένες.

Με τη σειρά του, ο δήμαρχος της Ραβένα, Μικέλε ντε Πασκάλε, δήλωσε: «Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι συνθήκες είναι όπως αυτές  που είχαμε τον Μάιο του 2023».

Σημειώνεται, ότι στις ίδιες περιοχές σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ έχουν ακυρωθεί και δρομολόγια τρένων.

Κίνδυνος κατολισθήσεων στη Νάπολη

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται η Πολιτική Προστασία και στην ευρύτερη περιφέρεια της Νάπολης λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων, οι οποίες αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο κατολισθήσεων.

Στη Φότζια της Απουλίας, ένας 59χρονος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του εξαιτίας της κακοκαιρίας. Με όχημα της Πυροσβεστικής προσπαθούσε να βοηθήσει εγκλωβισμένους οδηγούς, όταν παρασύρθηκε από χείμαρρο.



Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ