Να ανακληθεί η αιφνιδιαστική απόφαση για την είσπραξη του clawback

Η οριζόντια φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών διογκώνει τις...

Την έντονη διαμαρτυρία του για την αιφνιδιαστική -όπως αναφέρει- απόφαση του Yφπουργού Eθνικής Oικονομίας και Oικονομικών Θάνο Πετραλιά για την είσπραξη από τον ΕΟΠΥΥ του claw back του 2021, σε 120 δόσεις και των τριών μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και Νοεμβρίου του 2023 σε 9 δόσεις, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Αυτό σημαίνει ότι άνω του 50% της μηνιαίας υποβολής θα παρακρατείται από τον ΕΟΠΥΥ και μάλιστα στις συνδυασμό με την παρακράτηση φόρου θα φτάνει το 70%, αναφέρει ο ΙΣΑ σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνει, η απόφαση αυτή οδηγεί σε οικονομική ασφυξία του φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, λόγω του άδικου μέτρου του claw back.

Ο ΙΣΑ καλεί τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας να ανακαλέσει την αιφνιδιαστική του απόφαση και ζητά την αύξηση χρηματοδότησης για τη διαγνωστικές εξετάσεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. 

“Τονίζουμε για άλλη μία φορά ότι το claw back πρέπει να καταργηθεί γιατί είναι άδικο φορές πρακτικό μέτρο που απειλεί τη βιωσιμότητα των φορέων της ΠΦΥ”, καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ