“Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί για αντιπολίτευση παράγει μονάχα…

Αλ. Χαρίτσης στη ΔΕΘ: Οι έξι προτάσεις για ένα Λαϊκό Μέτωπο

“Από τον Σεπτέμβριο του 2023 έως και σήμερα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει αντιπολίτευση από τις παραδοσιακές και ισχυρές πολιτικές δυνάμεις του προοδευτικού χώρου” σημειώνει ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Dnews και προσθέτει:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί για αντιπολίτευση παράγει μονάχα παραπολιτική, αντιπολιτική, τοξικότητα και υλικό για επιθεωρήσεις ενώ ούτε το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αρθρώσει δομημένο αντιπαραθετικό και πειστικό λόγο απέναντι στην κυριαρχία της ΝΔ”.

Κάνει λόγο για “απαξίωση” που δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά το σύνολο της αντιπολίτευσης και της Αριστεράς. “Τα όσα εξοργιστικά ή γελοία συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ απαξιώνουν στα μάτια των πολιτών όλους μας” υπογραμμίζει.

“Το κρίσιμο για εμάς είναι να διαμορφωθεί ένα αντιπαραθετικό πρόγραμμα, μια ισχυρή αριστερή, ριζοσπαστική, αντιπολίτευση που θα οδηγήσει μέσα από την πράξη και την προγραμματική εμβάθυνση και σύγκλιση στην εναλλακτική διέξοδο” τονίζει ο Αλ. Χαρίτσης ενώ σχετικά με την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι: “Δεν μας αφορά η δικαίωση. Αυτό που μας αφορά είναι το πώς η Αριστερά δεν θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και μάλιστα βαριά ηττημένη, απαξιωμένη και γελοιοποιημένη. Για αυτό θα αγωνιστούμε”.

Σημειώνει ότι “η Νέα Αριστερά θα συνεχίσει να υπάρχει γιατί το πολιτικό κενό για το οποίο μιλήσαμε όταν συγκροτήθηκε ο πολιτικός μας φορέας συνεχίζει να υπάρχει”. “Θα έλεγα ότι οι λόγοι που κατέστησαν επιτακτική την δημιουργία της Νέας Αριστεράς συνεχίζουν να υφίστανται και μάλιστα είναι ακόμα πιο έντονοι σήμερα” επισημαίνει ο Αλ. Χαρίτσης και προσθέτει: “Ο διάλογος, η κοινή δράση, οι κοινές πρωτοβουλίες είναι για εμάς ταυτοτικά στοιχεία. Το έχουμε δείξει ήδη πολλάκις στη σύντομη πορεία μας”.

Συνεχίζοντας ο ο πρόεδρος της Κ.Ο. αναφέρει πως το επόμενο διάστημα η Νέα Αριστερά μπαίνει στη διαδικασία τής επί της ουσίας ίδρυσης της ως κόμμα, με το συνέδριό της που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο και απευθύνει “κάλεσμα σε όλες τις ενεργές δυνάμεις, πρωτίστως τις κοινωνικές δυνάμεις, τους πολίτες, τα κινήματα, τις νέες και τους νέους να πάρουν την υπόθεση αυτή στα χέρια τους”. “Η ανασύσταση της Αριστεράς δεν αφορά μόνο εμάς αλλά την ίδια την κοινωνία και τη δημοκρατία στον τόπο μας” τονίζει.

Υπογραμμίζει ότι “η όποια συζήτηση για κοινή δράση θα γίνει μόνο στην βάση προγραμματικών στόχων και στρατηγικής που βλέπει την υπέρβαση του σημερινού αδιεξόδου” και προσθέτει: “Το παράδειγμα της Γαλλίας είναι πρόσφατο και πολύ συγκεκριμένο. Η ενότητα στην πράξη, στο πρόγραμμα και στους στόχους είναι που φοβίζει τις ελίτ και την Δεξιά γιατί αυτό συσπειρώνει τους πολίτες και αυτό μπορεί να νικήσει. Αυτό είναι που κατά τη γνώμη μας χρειάζεται και στη χώρα μας. Ένα Λαϊκό Μέτωπο ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας”.

“Σε αυτή ακριβώς τη λογική, στην ΔΕΘ παρουσίασα την περασμένη εβδομάδα ένα πολύ συγκεκριμένο άξονα 6 προγραμματικών θέσεων που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση και αφορούν την ακρίβεια, την ενέργεια, την υγεία, τη στέγη, την κλιματική κρίση και την πολιτική προστασία και φυσικά την εργασία” επισημαίνει ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς και καταλήγει: “Έξι προγραμματικές προτάσεις που απευθύνονται στην κοινωνία, που απαντούν στα μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα και συγκρούονται ευθέως με συγκεκριμένα συμφέροντα και πρακτικές”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ