Παρουσίαση βιβλίου Γ. Σούρλα για τους πρωτοπόρους της εκπαίδευσης

vivlia

Το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚεΒιΜαΣύ), οι Εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ, το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΣ και οι φορείς: Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών, Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κωφών Αλμυρού “Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΜΜΗΤΑΣ”, Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» Πολιτιστικός Σύλλογος «Γρηγόριος Κωνσταντάς», Σύλλογος Διδασκόντων 24ου και 15ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας “ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ”, Φιλολογική-Ιστορική-Αρχαιολογική-Λαογραφική-Εταιρεία Θεσσαλίας (ΦΙΑΛΕΘ) Φιλάρχαιος Εταιρεία Αλμυρού «Όθρυς», Δήμος Νοτίου Πηλίου, παρουσιάζουν το βιβλίο “Γρηγόριος Κωνσταντάς, Άνθιμος Γαζής:
Οι πρωτοπόροι της εκπαίδευσης στην Ελλάδα 200 χρόνια από την έναρξη της σύγχρονης εκπαίδευσης” του Δρ. Γεωργίου Ι. Σούρλα, π. Βουλευτή, Υπουργού και Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων. Η εκδήλωση θα γίνει στο Volos Palace,στις 25 Σεπτεμβρίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7 μ.μ.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

Α΄ Μέρος

Σύντομοι χαιρετισμοί:

Γιώτα Κούγιαλη, Πρόεδρος του ΚεΒιΜαΣύ

Απόστολος Μούσιος, Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Ν. Μαγνησίας

Μαρία Γιαννουλή, Πρόεδρος ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Αντώνης Σμυρναίος, καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Παν. Θεσσαλίας, Διευθυντής του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής και Τοπικής Ιστορίας του Π.Τ.Δ.Ε.

Β΄ Μέρος

Ομιλητές:

Βασίλειος Αναγνωστόπουλος, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τ. Πρόεδρος του ΚεΒιΜαΣύ

Αθανάσιος Καραθανάσης, ομότιμος καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Πασχάλης Δήμου, Σύμβουλος Εκπαίδευσης – Αντιπρόεδρος του ΚεΒιΜαΣύ

Αντιφώνηση από τον συγγραφέα Γεώργιο Ι. Σούρλα

Η Εκδήλωση πλαισιώνεται με μουσική και απαγγελία αποσπασμάτων από μαθητές/τριες με υπεύθυνη χορωδίας την Παπαϊωάννου Αναστασία και συνοδούς εκπαιδευτικούς τον Καπουρνιώτη Γεώργιο, την Βεργούλια Αποστολία και την Παπαϊωάννου Παναγιώτα του Συλλόγου Διδασκόντων 24ου & 15ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου

Συντονίζει η Βάσω Κυριαζή, δημοσιογράφος

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ