Ροντινέι: Ξεπέρασε τον Ομάρ! | in.gr

Ροντινέι: Ξεπέρασε τον Ομάρ! | in.gr

Για αρκετούς, αν όχι για την πλειοψηφία των φίλων του Ολυμπιακού, ο Ομάρ Ελαμπντελαουί ήταν από τους καλύτερους δεξιούς μπακ που φόρεσαν την Ερυθρόλευκη. Επί μια εξαετία, από το 2014 έως το 2020, ο Ομάρ υπήρξε ένας απίστευτα αξιόπιστος αμυντικός και με έφεση στο επιθετικό κομμάτι. Ισως μάλιστα αυτό το χαρακτηριστικό του να έδινε παραπάνω πόντους στην προσφορά του, με δεδομένο ότι μια ισχυρή ομάδα θέλει τον παίκτη να ανεβαίνει, να απειλεί, να δημιουργεί καταστάσεις και εν τέλει να συνδράμει στην επίθεση. Και ύστερα ήρθε ο Ροντινέι.

Από το ’22 και δώθε, ο Ροντινέι έχει καπαρώσει τη θέση του δεξιού αμυντικού. Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος δεν είναι ένας τυπικός οπισθοφύλακας που κρατά τη θέση και κάνει απλά τους φίλους του Ολυμπιακού να έχουν «το κεφάλι τους ήσυχο», όπως συνηθίζεται να λέγεται. Λιγότερο θυελλώδης στις εφορμήσεις σε σύγκριση με τον Ομάρ, βγάζει όμως παραπάνω πράγματα αν τον συγκρίνεις με τον προκάτοχό του.

Ο Ροντινέι, ο Ελαμπντελαουί και το νέο συμβόλαιο

Πιο στιβαρός και σίγουρος στο παιχνίδι του, μπορεί να γίνει ένας εξτρά μέσος, καλύπτει ιδανικά τον χώρο και επιπρόσθετα δοκιμάζει προσπάθειες από τις άκρες επιχειρώντας να διασπάσει την αντίπαλη αμυντική διάταξη. Καθόλου δεν διστάζει σε τετ-α-τετ μονομαχίες, αναντίρρητα οξυδερκής και το πόσο βοηθά με τις τελικές του πάσες φάνηκε και εφέτος με την ασίστ στον Ελ Κααμπί στη Λαμία.

Ροντινέι, ο καλύτερος δεξιός μπακ της Super League

Για να αντιληφθούν οι πάντες ότι ουδείς υπερβάλει όταν μιλά για τον Ροντινέι, δύο μόνο ας σημειωθούν: πρώτον, αναδεικνύεται σταθερά από τους συναδέλφους του ποδοσφαιριστές και προπονητές ως ο καλύτερος δεξιός ακραίος του πρωταθλήματος και δεύτερον, υπάρχουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σχόλια που σχετίζονται με το γιατί δεν καλείται στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας και τι περισσότερο έχουν άλλοι συμπατριώτες του που αγωνίζεται στην ίδια θέση! Από την εφετινή σεζόν, ο ηλικίας 32 ετών Ροντινέι φορά και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Αγάπησε τον Ολυμπιακό, έμαθε την ιστορία της ομάδας και τη διαδρομή της στον χρόνο, κατανοεί όσα συμβαίνουν και τις πολλές απαιτήσεις, ενώ η παρουσία του στα αποδυτήρια παραπέμπει σε έναν παίκτη που πάντα δίνει τον τόνο και μοιάζει με σημείο αναφοράς για πολλά.

Κάπως έτσι ήρθε η φυσιολογική ανανέωση του συμβολαίου και ο Ροντινέι θα συνεχίσει στον Πειραιά. Καταθέτοντας την ποιότητά του στο χορτάρι και πείθοντας πως εκτός από μεσοκυνηγούς, στη Βραζιλία «γεννούν» και παίκτες που «τα κάνουν όλα», σε κάθε μήκος ή πλάτος του γηπέδου. Ενας τέτοιος είναι ο Ροντινέι.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ