Η αρχή της επιστροφής- Νίκη με 2-1 για την ΑΕΛ στην πρεμιέρα

Επικράτησε στο φινάλε της Καβάλας

Σε ένα παιχνίδι απαγορευτικό για καρδιακούς η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει τη νίκη επί της Καβάλας με 2-1 και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με το δεξί.  Περίπου πέντε χιλιάδες φίλαθλοι των “βυσσινί” έδωσαν την απαραίτητη ώθηση όταν το ματς στράβωσε στο φινάλε του ημιχρόνου και χάρη σε γκολ των Ακόστα(52΄) και Κρητικού(89΄) το συγκρότημα του Αλέκου Βοσνιάδη πέτυχε την ολική ανατροπή και πήρε το πολύτιμο τρίποντο.

Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και προσπάθησε να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό, απέναντι στην Καβάλα που έδειξε πως θα έριχνε το βάρος στην άμυνα και θα προσπαθούσε να φανεί επικίνδυνη στις ξαφνικές αντεπιθέσεις.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ήταν για τους φιλοξενούμενους στο 15΄ όταν ο Εμπούκα μπήκε μέσα στην περιοχή από πλάγια θέση έκανε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του Περντρέου.

Από το σημείο αυτό και έπειτα η λαρισινή ομάδα έκλεισε στα καρέ την Καβάλα και δημιούργησε διαδοχικές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η ΑΕΛ απείλησε με στατική φάση. Ο Παπαγεωργίου εκτέλεσε φάουλ, πήρε την κεφαλιά ο Μωραϊτης λίγο έξω από την μικρή περιοχή όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο επιθετικός των “βυσσινί” στο 21΄άγγιξε το γκολ, καθώς μετά από μπαλιά του Γιόχανσον μέσα στην περιοχή έπιασε το ανάποδο ψαλίδι, όμως ο Αστράς εντυπωσιακά έδιωξε τον μπάλα κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Η μονομαχία Μωραϊτη-Αστρά συνεχίστηκε και στο ημίωρο ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων είπε και πάλι όχι στο σουτ που επιχείρησε ο επιθετικός των “βυσσινί”.

Στο 32΄ωραία συνεργασία Γιόχανσον-Πασά-Παπαγεωργίου Κώστα έφερε τον τελευταίο σε θέση βολής όμως το σουτ που έκανε έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ.

Στο 39΄το σουτ του Μούργου η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών και κατέληξε κόρνερ.

Λίγο πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ,ο Δημητριάδης με ένα εντυπωσιακό σλάλομ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Περντρέου δίνοντας το προβάδισμα στην Καβάλα.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου το συγκρότημα του Αλέκου Βοσνιάδη έψαξε το γρήγορο γκολ της ισοφάρισης και τα κατάφερε στο 52΄με τον Γκαέλ Ακόστα που με διπλή προσπάθεια κατάφερε να νικήσει τον Αστρά και να φέρει το ματς στα ίσα.

Η πίεση της ΑΕΛ συνεχίστηκε και με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Μπαριέντος από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Την ίδια τύχη είχε δύο λεπτά αργότερα το μακρινό εντυπωσιακό σουτ του Ηλιάδη από τα 30 μέτρα που έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Αστρά.

Στο 74΄η ΑΕΛ άγγιξε το δεύτερο γκολ όταν μετά από φάουλ, υπήρξε αναταραχή στα καρέ των φιλοξενουμένων, ο Ακόστα πήρε την κεφαλιά όμως ο κίπερ της Καβάλας με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Στο τελευταίο τέταρτο το ματς έγινε ροντέο με τους “βυσσινί” να ψάχνουν το γκολ και τους γηπεδούχους να βγαίνουν στην κόντρα επίθεση.

Η λύτρωση για την ΑΕΛ ήρθε στο 89΄με τον Τάσο Κρητικό που με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Αστρά πέτυχε την ολική ανατροπή  και έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς στους περίπου 5 χιλιάδες φίλους της λαρισινής ομάδας.

ΑΕΛ: Περντρέου, Γιόχανσον(46΄Τριμμάτης), Βαφέας,Ηλιάδης, Κοσονού, Μπαριέντος, Παπαγεωργίου Κ.(87΄Γιαξής), Ακόστα(80΄Στίνα), Πασάς, Μούργος(65΄Κρητικός), Μωραϊτης(65΄Φατάι)

Καβάλα: Αστράς, Τσαμούρης,Ίτσιος, Κατσούρι(83΄Δαλιανόπουλος), Δημητριάδης, Γαβριηλίδης, Σπανουδάκης(54΄Πόποβιτς), Πάσαλιτς, Κασέμι(54΄Μέτσε), Εμπούκα, Παπαδόπουλος(83΄Λέλεκας)

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ