Η μελέτη περιελάμβανε συνολικά 172.315 άτομα που δεν είχαν καρδιομεταβολικά νοσήματα κατά την έναρξη της έρευνας για τις αναλύσεις καφεΐνης και αντίστοιχα 188.091 άτομα για τις αναλύσεις κατανάλωσης καφέ και τσαγιού.

Τα αποτελέσματα αναφορικά με τις καρδιομεταβολικές παθήσεις των συμμετεχόντων προσδιορίστηκαν από αυτοαναφερόμενες ιατρικές παθήσεις, δεδομένα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, δεδομένα νοσοκομείων και αρχεία μητρώου θανάτων που συνδέονται με την UK Biobank.

Η πρόσληψη καφέ και καφεΐνης σε όλα τα επίπεδα φάνηκε να συσχετίζεται αντιστρόφως με τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιομεταβολικών νοσημάτων σε συμμετέχοντες που δεν είχαν διαγνωστεί στο παρελθόν. Όσοι ανέφεραν μέτρια πρόσληψη καφέ ή καφεΐνης φάνηκαν να έχουν και τον χαμηλότερο κίνδυνο, επισημαίνουν οι ερευνητές.

Ενώ τα νέα ευρήματα είναι ενθαρρυντικά και τα οφέλη του καφέ για την υγεία φαίνεται να πληθαίνουν, είναι σημαντικό να καταναλώνεται με μέτρο και να αποφεύγετε τις υπερβολές, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος επιπτώσεων όπως η ευερεθιστότητα, η δυσκολία στον ύπνο και το άγχος.