Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο για την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο για την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν το Σάββατο και την Κυριακή 21-22 Σεπτεμβρίου για την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, η οποία έχει καθιερωθεί ώστε οι πολίτες να χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.

Κάθε χρόνο στις 22 Σεπτεμβρίου οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο για τα αυτοκίνητα με στόχο να ενθαρρύνουν τους πολίτες να κινηθούν δίχως αυτά, να περπατήσουν περισσότερο, να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μεταφοράς ή το ποδήλατό τους.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων από σήμερα Σάββατο και ώρα 20:00 έως αύριο Κυριακή και ώρα 22:00.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμο Αθηναίων 20 εκδηλώσεις

Οι οδοί που θα κλείσουν για ένα 24ωρο θα είναι οι εξής:

– Αθηνάς, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ευριπίδου και Ερμού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

– Καρ. Σερβίας, σε όλο το μήκος της.

– Περικλέους, σε όλο το μήκος της

– Αθηναΐδος, σε όλο το μήκος της.

– Αγ. Ειρήνης, σε όλο το μήκος της.

– Πλατεία Αγ. Ασωμάτων, στο τμήμα ανάμεσα στις οδούς Σαρρή και Ερμού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ερμού.

– Ερμού, στο τμήμα ανάμεσα στις οδούς Αγίων Ασωμάτων και Αθηνάς, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Αθηνάς.

Είκοσι εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων, η «ΑΘΗΝΑς Χωρίς Αυτοκίνητο» θα μετατραπεί σε έναν δρόμο χωρίς μηχανοκίνητα οχήματα. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στην «ΑΘΗΝΑς Χωρίς Αυτοκίνητο» και να συμμετάσχουν σε περισσότερες από 20 εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες.

Εκπαιδευτικές δράσεις με ποδήλατα, μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, μουσικές εκδηλώσεις, μεταμεσονύχτιες κινηματογραφικές προβολές και ψυχαγωγικές δράσεις θα γεμίσουν την κεντρική αρτηρία της πόλης, αντικαθιστώντας τα αυτοκίνητα. Τα ποδήλατα, τα πατίνια και τα rollers θα έχουν ξεχωριστή θέση σε αυτή τη διοργάνωση, η οποία θα εκτείνεται μεταξύ της Ερμού και της Ευριπίδου, λίγα μέτρα μακριά από το Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας, προάγοντας την «πράσινη» μετακίνηση.

Σε μήνυμά του, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σημείωσε: «Από το κέντρο της Αθήνας στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα» σημειώνει σε μήνυμά του ο Χάρης Δούκας και προσθέτει: «Θέλουμε πόλεις στις οποίες τα αυτοκίνητα δεν θα έχουν κυρίαρχη θέση. Καλούμε μικρούς και μεγάλους να χρησιμοποιήσουν τα δημόσια μέσα μεταφοράς και να έρθουν σε αυτή τη μεγάλη συμβολική γιορτή, στην οδό Αθηνάς. Η Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο είναι απλώς η αφορμή. Η Αθήνα για να πετύχει την κλιματική ουδετερότητα τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, βάζοντας στο επίκεντρο την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, με βασική προϋπόθεση, βέβαια, την αναβάθμιση της δημόσιας συγκοινωνίας».

Το 24ωρο των εκδηλώσεων θα κλείσει με μια μεγάλη συναυλία από τους Locomondo, ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά συγκροτήματα, σε ένα αξέχαστο χορευτικό πάρτι. Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ το πρόγραμμα με όλες τις εκδηλώσεις.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ