Εκλογές ΗΠΑ: Θετική η Κάμαλα για νέο ντιμπέιτ – Τι σκοπεύει να κάνει ο Τραμπ

Εκλογές ΗΠΑ: Θετική η Κάμαλα για νέο ντιμπέιτ – Τι σκοπεύει να κάνει ο Τραμπ

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις αποδέχθηκε πρόσκληση του CNN για να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ στις 23 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το επιτελείο της.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα πρέπει να έχει πρόβλημα να συμφωνήσει για το ντιμπέιτ αυτό. Είναι το ίδιο σχήμα και πλαίσιο με το ντιμπέιτ του CNN στο οποίο συμμετείχε και δήλωσε ότι νίκησε τον Ιούνιο, όταν επαίνεσε τους συντονιστές, τους κανόνες και τα ποσοστά τηλεθέασης του CNN», δηλώνει σε ανακοίνωσή του η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Κάμαλα Χάρις Τζεν Ο’Μάλει Ντίλον.

Η Χάρις έγραψε στο Twitter το Σάββατο ότι «θα δεχτεί ευχαρίστως ένα δεύτερο προεδρικό ντιμπέιτ» και ότι ελπίζει ότι ο Τραμπ «θα την ακολουθήσει» στις 23 Οκτωβρίου.

Το ντιμπέιτ του CNN μεταξύ του Τραμπ και του Μπάιντεν στις 27 Ιουνίου αποδείχθηκε καταλυτικό στην προεκλογική εκστρατεία

Το ντιμπέιτ θα είναι παρόμοιο σε κανόνες με το πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ του 2024 τον Ιούνιο μεταξύ του Τραμπ και του Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με το CNN.

Τι θα κάνει ο Τραμπ

Ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί την περασμένη εβδομάδα ότι θα μπορούσε να είναι ανοιχτός στο να συμμετάσχει σε ένα τρίτο προεδρικό ντιμπέιτ μετά την αναμέτρησή του με τη Χάρις στις 10 Σεπτεμβρίου.

«Ίσως αν είχα την κατάλληλη διάθεση», είπε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας στάσης του στην Καλιφόρνια, αφού προηγουμένως είχε αναρτήσει στο Truth Social: “ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΡΙΤΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ!”.

Η προεκλογική εκστρατεία της Χάρις απέρριψε την περασμένη εβδομάδα την ανακοίνωση του Τραμπ ότι δεν θα υπάρξει άλλο ντιμπέιτ, με έναν υψηλόβαθμο σύμβουλο να λέει ότι ο πρώην πρόεδρος «αλλάζει τη θέση του κάθε μέρα». Η αντιπρόεδρος, εν τω μεταξύ, ζήτησε αμέσως ένα ακόμη ντιμπέιτ, λέγοντας: «Πιστεύω ότι το οφείλουμε στους ψηφοφόρους».

Για το νέο ντιμπέιτ, το CNN πρότεινε στους δύο υποψήφιους μια μορφή παρόμοια με το ντιμπέιτ του Ιουνίου, στο οποίο ο Τραμπ και η Χάρις θα απαντούσαν στις ερωτήσεις των συντονιστών για 90 λεπτά χωρίς ζωντανό κοινό στο στούντιο.

«Τόσο η αντιπρόεδρος Χάρις όσο και ο πρώην πρόεδρος Τραμπ έλαβαν πρόσκληση να συμμετάσχουν σε ένα ντιμπέιτ του CNN αυτό το φθινόπωρο, καθώς πιστεύουμε ότι ο αμερικανικός λαός θα επωφεληθεί από ένα δεύτερο ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ», ανέφερε το δίκτυο σε ανακοίνωσή του.

«Ανυπομονούμε να λάβουμε απάντηση και από τις δύο εκστρατείες, ώστε το αμερικανικό κοινό να ακούσει περισσότερα από τους υποψηφίους, για να λάβει την τελική του απόφαση».

Το ντιμπέιτ του CNN μεταξύ του Τραμπ και του Μπάιντεν στις 27 Ιουνίου αποδείχθηκε καταλυτικό στην προεκλογική εκστρατεία.

Μετά από μια θλιβερή εμφάνιση σε εκείνο το ντιμπέιτ στην Ατλάντα, ο Μπάιντεν αποσύρθηκε τελικά από την κούρσα και υποστήριξε τη Χάρις ως υποψήφια των Δημοκρατικών.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ