Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου: Η Χεζμπολάχ θα συνέλθει μετά το πλήγμα μετά τις εκρήξεις βομβητών

Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου: Η Χεζμπολάχ θα συνέλθει μετά το φιάσκο με τα τηλέφωνα

Η Χεζμπολάχ παραμένει ικανότατη μαχητική δύναμη που θα ξεπεράσει την αναστάτωση που προκλήθηκε από τις πρόσφατες εκρήξεις χιλιάδων κινητών τηλεφώνων στον Λίβανο.

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων το αμερικανικό Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου στη εκτίμησή του το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου.

Όπως είχε αναφέρει προηγούμενως το Ινστιτούτο, η Χεζμπολάχ μπορούσε να επιστρέψει σε λιγότερο ασφαλείς μεθόδους επικοινωνίας, όπως τηλέφωνα και ραδιοφωνικά ρελέ, προκειμένου να αποκαταστήσει γρήγορα τις επικοινωνίες. Αλλά κάτι τέτοιο θα την καθιστούσε ευάλωτη, δεδομένου ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να υποκλέψει αυτά τα σήματα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο αμερικανικός φορέας, η Χεζμπολάχ παραμένει μια ικανή μαχητική δύναμη που θα ξεπεράσει την αναστάτωση στα συστήματα διοίκησης και ελέγχου και επικοινωνιών της.

«Η Χεζμπολάχ έχει οργανώσει τις δυνάμεις της σε μια συμβατική στρατιωτική δομή που έχει σχεδιαστεί για να αντέχει και να επιλύει αυτού του είδους τις αναταραχές. Η έκρηξη βομβητών και ασυρμάτων και η δολοφονία ανώτερων διοικητών της δύναμης Ραντουάν θα έχουν ως εκ τούτου μόνο προσωρινές επιπτώσεις στη στρατιωτική αποτελεσματικότητα της Χεζμπολάχ» αναφέρει η ανάλυση και προειδοποιεί ότι η «η Χεζμπολάχ θα ανακάμψει εάν δοθεί αρκετός χρόνος για να το κάνει».

Εξάλλου, όπως τονίζει το Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου, η Χεζμπολάχ έχει επίσης συμμαχικές πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν στο Ιράκ, τη Συρία και την Υεμένη που δεν έχουν υποστεί καμία διακοπή στα δικά τους συστήματα διοίκησης και ελέγχου και επικοινωνιών.

Επιθέσεις Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ στις 20 Σεπτεμβρίου

H Χεζμπολάχ υποστηρίζεται από πολιτοφυλακές

Σε περίπτωση μεγάλης ισραηλινής επίθεσης στον Λίβανο, το Ινστιτούτο αναφέρει πως ο Ισραηλινός Στρατός θα έχει ορισμένα πλεονεκτήματα που δεν είχε στον πόλεμo του εναντίον της οργάνωσης το 2006, αλλά θα αντιμετωπίσει και νέες προκλήσεις.

Ο Ισραηλινός Στρατός είναι πλέον πιο δοκιμασμένος και έμπειρος από την εποχή που πολεμούσε τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Ισραηλινός Στρατός είχε χρόνο να εξασκήσει πολύπλοκες επιχειρήσεις ελιγμών ενάντια σε μια βαθιά εδραιωμένη εχθρική δύναμη. Η 98η Μεραρχία, για παράδειγμα, έχει πολεμήσει εκτενώς στη Λωρίδα της Γάζας και τώρα έχει αναπτυχθεί στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται, η λιβανέζικη οργάνωση έχει μια πολύ πιο ικανή δύναμη από ό,τι το 2006. Οι δυνάμεις της Χεζμπολάχ είναι πιο έμπειρες δεδομένης της συμμετοχής τους σε παρατεταμένες εκστρατείες που μάχονται για τον Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία. Ο Άξονας της Αντίστασης είναι επίσης τοποθετημένος να επιτεθεί στο Ισραήλ από το Ιράκ, τη Συρία και την Υεμένη με τρόπο που δεν ήταν το 2006.

Την ίδια στιγμή, οι ιρακινές πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν έχουν δείξει ότι θα παρέμβουν σε έναν πόλεμο Ισραήλ-Χεζμπολάχ, ο οποίος θα κινδύνευε να εντείνει τη σύγκρουση σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, εκτιμάνε οι ειδικοί του Ινστιτούτου, τονίζοντας ότι αυτές οι πολιτοφυλακές δραστηριοποιούνται κοντά στη Συρία, κοντά στα ισραηλινά σύνορα.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ