Λάρισα: Πρόσκοποι αποδίδουν με graffiti τις καταστροφικές πλημμύρες

zz

Στη Λάρισα, πρόσκοποι αποδίδουν με graffiti τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Η “οργή” της φύσης, αποτυπώνεται στα έργα των προσκόπων, με στόχο όχι μόνο να εντυπωσιάσουν αλλά και να περάσουν μηνύματα στους διερχόμενους.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέα Μπουργάνη, Έφορο Ανιχνευτών Κεντρικής Δυτικής Θεσσαλίας, τα graffiti γίνονται στο πλαίσιο των δράσεων για τα 110 χρόνια Προσκόπων Λάρισας, με σύνθημα “Πόλη δίχως graffiti είναι πόλη χωρίς ψυχή”. “Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στην κοινωνία”, τόνισε.

Οι εκδηλώσεις έχουν ως στόχο τα νέα παιδιά να γνωρίσουν και να ζήσουν την μοναδική εμπειρία του Προσκοπισμού, τον εθελοντισμό και την προσφορά.

Η αρχή θα γίνει αύριο Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, με την εκδήλωση ονοματοδοσίας της πλατείας που βρίσκεται στις οδούς Λαγού και Κραννώνος σε Πλατεία Προσκόπων, βοηθώντας τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων στον εξωραϊσμό του χώρου.

Στη συνέχεια, αρχές Οκτωβρίου, θα υλοποιηθούν προσκοπικές δραστηριότητες σε κομβικά σημεία της πόλης, στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 7 ετών και πάνω.

Ένα μεγάλο φεστιβάλ πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, στον χώρο του Μύλου του Παππά.

Θα περιλαμβάνει, πέρα από το graffiti, και άλλες δράσεις, όπως μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς, θέατρο δρόμου, και συναυλία μουσικών συγκροτημάτων της πόλης.

Επίσης θα περιλαμβάνει την βράβευση των νικητών από τον μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής, που υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λάρισας σε συνεργασία με τους Πρόσκοπους και το σωματείο εικαστικών Λάρισας “8”.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ