Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Αιχμηρές τοποθετήσεις, στην Άρτα ο Κασσελάκης

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Αιχμηρές τοποθετήσεις, στην Άρτα ο Κασσελάκης

Δεν έχουν τέλος οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος να ξεκίνησε τη συνεδρίαση λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι.

Στη σημερινή συνεδρίαση, η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να εγκρίνει την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας για τον οδικό χάρτη προς το Συνέδριο, τις υποψηφιότητες για την προεδρία και τις εκλογές.

Όλες οι εξελίξεις από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Ράνια Σβίγκου: Πρέπει να κλείσουμε τη ρωγμή που ανοίχθηκε μεταξύ του κόμματος και του προοδευτικού κόσμου

Η Ράνια Σβίγκου στην τοποθέτησή της στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι: «Η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται σε αδιέξοδο και σε καθημερινή φθορά. Η ακρίβεια, η κερδοσκοπία αλλά και η απογοήτευση αυξάνονται ραγδαία. Δεν προτείνει ούτε ένα μέτρο ανακούφισης για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, όπως αποδείχτηκε και στη ΔΕΘ

· Αντί να δίνουμε με πειστικότητα τις δικές μας απαντήσεις, αντί να μεταφέρουμε στην κοινωνία τις εφικτές και κοινωνικά δίκαιες λύσεις που παρουσιάσαμε στη ΔΕΘ για το ιδιωτικό χρέος, την καλπάζουσα στεγαστική κρίση, αποδειχτήκαμε κατώτεροι των αναγκών της κοινωνίας. Αντί να οδηγούμε τις πολιτικές εξελίξεις, καταλήξαμε στο σημείο η αξιοπιστία μας να έχει λαβωθεί.

· Επειγόντως, πρέπει να αλλάξουμε ρότα.

· Όλοι και όλες μας, να αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί. Πρέπει να κλείσουμε τη ρωγμή που ανοίχθηκε μεταξύ του κόμματος και του προοδευτικού κόσμου.

-Το οφείλουμε στον προοδευτικό κόσμο

Σε αυτό τον κόσμο που μας ανέθεσε τη βαριά ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις

Και που παρά την εικόνα μας, παρά τα λάθη και τις αστοχίες μας, παρά την ατέρμονη εσωστρέφειά μας, περιμένει ακόμα πολλά από εμάς».

Στη συνέχεια πρόσθεσε:

«· Γνωρίζετε τη θέση μου που εξεφρασα επί του διαδικαστικού, στην τελευταια συνεδριαση. Ήταν όμως μια απόφαση δημοκρατική, απολύτως σύμφωνη με τις Καταστατικές μας διατάξεις. Το αποτέλεσμά της ήταν ξεκάθαρο, και οι επιπτώσεις της αυτονόητες.

· Να δείξουμε τη μέγιστη υπευθυνότητα, αλλά και το μέγιστο συλλογικό πνεύμα, τηρώντας απαρέγκλιτα όλες τις διαδικασίες, όπως προβλέπονται από το Καταστατικό μας. Να προχωρήσουμε σε έκτακτο συνέδριο και εκλογές για πρόεδρο και ΚΕ., με συντεταγμένο τρόπο, με δημοκρατία και με συλλογικές αποφάσεις. Τιμώντας τον ρόλο μας, και με σεβασμό στις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων. Με ενότητα και συντροφικότητα.

· Εδώ μέσα δεν υπάρχουν ούτε αντίπαλοι, ούτε εχθροί. Αντίπαλός μας είναι η Δεξιά και οι πολιτικές της. Οι προσωπικές επιθέσεις, οι χαρακτηρισμοί, δεν ανήκουν στην κουλτούρα του αριστερού, προοδευτικού χώρου.

-Πρέπει η συζήτηση να επιστρέψει στην πολιτική.

· Να δοθεί χρόνος στις οργανώσεις μας, σε κάθε μέλος του κόμματος, να σκεφτεί, να συζητήσει, να πάρει θέση με βάση τα ερωτήματα και το επίδικο της σημερινής συγκυρίας.

· Να καταθέσουμε τις απόψεις μας, με πρωτους τους υποψηφιους προεδρους, για το πολιτικό πλαίσιο, για την επόμενη μέρα, για τους στόχους μας, για το πρόγραμμά μας.

· Μπορούμε και πρέπει, να λειτουργήσουμε ταυτόχρονα σε δύο επίπεδα, σε αυτό της ανασυγκρότησης και ανανέωσης του κόμματος, αλλά και στο πεδίο της αντιπολίτευσης Να εκπληρώσουμε την εντολή που πήραμε για μαχητική, αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση και να αγωνιζόμαστε, μέσα κι έξω από τη βουλή, για να φύγει αυτή η κυβέρνηση της Δεξιάς, της συντήρησης, της διαπλοκής, που νοιάζεται μόνο για τους λίγους αλλά ισχυρούς

· Να βάλουμε τα θεμέλια για έναν σύγχρονο και ανανεωμένο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πρωταγωνιστή των εξελίξεων, στην πρώτη γραμμή της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων και πολιτών.

· Πρέπει να σταθούμε ξανά, όπως το κάναμε σε πολύ πιο δύσκολες στιγμές για την κοινωνία και τον τόπο, στο ύψος των περιστάσεων».

Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Προς το παρόν μόνο η πλευρά Κασσελάκη έχει ζητήσει αύξηση υπογραφών σε 50

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είπε στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ότι: «Στην προηγούμενη συνεδρίαση υπερψηφίσθηκε η πρότασή μομφής και συνεπώς είναι συλλογική μας απόφαση ότι ο Στέφανος Κασσελακης εξέπεσε για όλα όσα έχει πει για τα “μαύρα ταμεια”, για τη συνεχόμενη κατασκευή εσωτερικών εχθρών, την στοχοποίηση στελεχών, τον διχασμό του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας, τις εκκαθαρίσεις, τις προτάσεις ρευστοποίησης του κόμματος, την παραγωγή εσωστρέφειας και παραπολιτικής.

Αυτή είναι πλέον θέση του κόμματος μας.

Μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής η κατάσταση χειροτέρεψε από τον έκπτωτο πρόεδρο. Κουκουλοφόροι, εκτροπή, πραξικοπηματίες, στοχοποίηση στελεχών και νέες δολοφονίες χαρακτήρων.

Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι σήμερα σε αυτό και να αποφασίσουμε ως Κ.Ε. ότι προσβλητικές αναφορές σε βάρος της προσωπικότητας στελεχών και μελών του κόμματος και μάλιστα για συλλογικές αποφάσεις των οργάνων, όπως “κουκουλοφόροι”, “πραξικοπηματίες”, “εκτροπές” κ.ά. καθώς και συμπεριφορές και πράξεις που στοχοποιούν βουλευτές και στελέχη του κόμματος είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν έχουν σχέση με την Αριστερά.

Όσον αφορά για το χρονοδιάγραμμα και το Συνέδριο συμφωνώ με την κεντρική εισήγηση καθώς οι διαδικασίες δεν πρέπει να είναι ούτε fast track ούτε αργόσυρτες.

Για τις προϋποθέσεις έχει γίνει μεγάλη συζήτηση, καταλήξαμε σε μια εισήγηση της πολιτικής γραμματείας που σωστά βάζει το θέμα ότι “η υποβολή υποψηφιότητας πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς, τις διατάξεις του καταστατικού και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων”. Δεν πρέπει να αλλάξει ο αριθμός των υπογραφών πρέπει να μείνει 30 όπως την προηγούμενη φορά για να μην υπάρχει καμία υπόνοια ότι κάποιος θέλει να αποκλείσει κάποιον ή κάποια.

Προς το παρόν μόνο η πλευρά Κασσελάκη έχει ζητήσει αύξηση υπογραφών σε 50. Όσον αφορά τα κριτήρια διαφάνειας, στη συζήτηση που έχει γίνει έως τώρα κανένας δεν ήθελε και δεν θέλει να αποκλείσει κανέναν από τους υποψήφιους. Συνεπώς δεν καταλαβαίνω γιατί υπήρξε αυτή η ένταση τις προηγούμενες μέρες. Κανονικά μόνοι τους οι υποψήφιοι με δική τους πρωτοβουλία θα έπρεπε να θέλουν ξεκάθαρους κανόνες.

Επαναλαμβάνω όλοι και όλες θα κριθούν στη βάση. Πρόταση μομφής έγινε γιατί δεν αποδέχθηκε ο Κασσελάκης να πάει στην βάση. Πέρασε η μομφή, τώρα θα πάμε στην βάση.

Τέλος ο στόχος οφείλει να είναι να γίνει ξανά ισχυρός ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου με στόχο να αντιμετωπιστεί η επικίνδυνη για την κοινωνία κυβέρνηση του Μητσοτάκη».

Τι πρότεινε η Θεοδώρα Τζάκρη 

Διαβάστε ολόκληρη την τοποθέτηση της Θεοδώρα Τζάκρη.

«Κατά την διάρκεια του συνεδρίου η ημερήσια διάταξη δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει δύο και μόνο θέματα:

Α) Την έγκριση του κειμένου πολιτικής απόφασης και

Β) Την προσκόμιση των υπογραφών στήριξης κάθε υποψηφιότητας, τις ομιλίες των υποψηφίων προέδρων και την ανακήρυξή τους.

Κατά την κρίση μου δεν απαιτείται νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για την έγκριση των κειμένων καθώς αυτή η αρμοδιότητα μπορεί να εκχωρηθεί στην Πολιτική Γραμματεία προκειμένου οι σύνεδροι να έχουν περισσότερο χρόνο για να μελετήσουν τα κείμενα και να μην ταλαιπωρούμε σε τέτοιους καιρούς τους συντρόφους με τρίτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής σε ένα μήνα. Ειδικά εφόσον δεν υπάρχει καταστατικό επίδικο.

2)  Την διεξαγωγή εκλογής προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και, εφόσον προκύψει ανάγκη δευτέρου γύρου για την εκλογή προέδρου, αυτός να διεξαχθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου (καθώς 10 Νοεμβρίου διεξάγεται ο Μαραθώνιος της Αθήνας), ώστε να λυθεί οριστικά και από τα μέλη το ζήτημα της συλλογικής μας ηγεσίας.

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Από την στιγμή που δεν υπάρχει καταστατικό επίδικο, δεν υπάρχει και καμία βάσιμη αιτιολογία για οποιαδήποτε παράταση των ημερομηνιών.

Το τονίζω αυτό συντρόφισσες και σύντροφοι γιατί άκουσα μόλις από τον Νίκο Παππά, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας,, μία πρόταση, η οποία κατατέθηκε μόνο προφορικά μέχρι σήμερα και δημιουργεί ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο της συνεδριακής προσέγγισης.

Διότι εκ των πραγμάτων ανοίγει το κεφάλαιο ενός ευρύτερου προσυνεδριακού διαλόγου και θέτει σε διακινδύνευση όχι μόνο το χρονοδιάγραμμα που μόλις σας κατέθεσα, αλλά και το χρονοδιάγραμμα του ανακοινωμένου υποψηφίου προέδρου Παύλου Πολάκη όπως το διατύπωσε και εν τέλει με το χρονοδιάγραμμα της ίδιας της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία δεν περιλαμβάνει στη πρόταση της συμπερίληψη Καταστατικού Συνέδριου στον οδικό χάρτη.

Ο κοινός παρανομαστής και των τριών ολοκληρωμένων προτάσεων για τον οδικό χάρτη είναι η πρόνοια αποφυγής της εκ του προχείρου προσέγγισης ενός τόσο σοβαρού θέματος όπως το καταστατικό διότι, για να λέμε αλήθειες μεταξύ μας, έχουμε ασφαλές στατιστικό δείγμα ότι όταν εμπλέκονται καταστατικές συζητήσεις σε μια συνεδριακή διαδικασία, αυτές είναι αδύνατον να χωρέσουν σε σφιχτά χρονοδιαγράμματα. Κι ακόμη κι αν χωρέσουν δεν θα επιφέρουν το επιθυμητό και αναγκαίο για το κόμμα μας ποιοτικό αποτέλεσμα.

Ο λόγος που ζητώ να μπει η πρότασή μου  σε ψηφοφορία είναι γιατί πρέπει το όργανο αυτό που έχει εκλεγεί από τα μέλη να αποδείξει με την ψήφο του ότι σέβεται το αίτημα των μελών.

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Αυτή η Κεντρική Επιτροπή θα μείνει στην ιστορία για τις πράξεις της και όχι για τις προθέσεις της.

Και οι πράξεις που της αναλογούν σήμερα συνοψίζονται στην εξής μία:

Ορθό και σύντομο  χρονοδιάγραμμα συνεδρίου και εκλογής Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής.

Αναγνωρίζω ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής βιώσαμε όλες και όλοι συνθήκες πρωτοφανούς έντασης.

Αλλά τώρα που έχουν πέσει οι τόνοι σας προσκαλώ να μην αντιμετωπίζουμε οποιαδήποτε πρόταση ακουστεί μετά την τοποθέτησή μου με καχυποψία.

Γιατί είμαι βέβαιη ότι όλες και όλοι μας έχουμε πιο ψηλά από κάθε άλλο διακύβευμα την ενότητα και την νικηφόρα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΛΟΙΠΟΝ  ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ Η ΕΞΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

5-6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

ΚΑΙ

3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Εμπιστεύομαι την κρίση σας»

Γιάννης Ραγκούσης: Υπερψήφιση της πρότασης μομφής σημαίνει εκ νέου προσφυγή στη βάση, δεν σημαίνει πραξικόπημα

Ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕ.

1) Υπερψήφιση της πρότασης μομφής σημαίνει εκ νέου προσφυγή στη βάση, δεν σημαίνει πραξικόπημα. Ισχυρισμοί τέτοιου τύπου για εκτροπή & πραξικόπημα, θα μπορούσαν να έχουν βάση εάν μετά τη μομφή γινόταν αντικατάσταση του πρώην Προέδρου με κάποιον ή κάποια άλλη, από την ΚΕ.

Όμως αυτό δεν συνέβη. Εκλογές από τη βάση προκηρύσσονται.

2) Αντίθετα, η ρητορική περί Πραξικοπήματος συνιστά de facto διάσπαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας, από όσους την χρησιμοποιούν.

3) Πρέπει οπωσδήποτε να προηγηθεί πολιτικό Συνέδριο πριν από την εκλογή προέδρου.

Οι εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν μετά από 2,5 χρόνια, άρα έχουμε άπλετο χρόνο για ανασυγκρότηση.

Επειδή όμως, όποιος κι αν εκλεγεί νέος Πρόεδρος, Αλέξης Τσίπρας δεν θα είναι, είναι απαραίτητο να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις για τα μείζονα πριν από την εκλογή νέου Προέδρου.

Σε διαφορετική περίπτωση ο πολιτικός διχασμός και η εσωστρέφεια θα συνεχιστούν και μετά την εκλογή Προέδρου. Κι έτσι ο κατήφορος θα συνεχιστεί.

Θα έχουμε πολλές περισσότερες αναταράξεις μετά την εκλογή Προέδρου, αν δεν έχουμε αποφάσεις Συνεδρίου.

Νίκος Παππάς: Να επιλέξουμε ένα χρονοδιάγραμμα και μια μέθοδο που ακουμπά στα κοινά κεκτημένα

Ο Νίκος Παππάς στην τοποθέτησή του στην ΚΕ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρέπει «να επιλέξουμε ένα χρονοδιάγραμμα και μια μέθοδο που ακουμπά στα κοινά κεκτημένα και μας θυμίζει γιατί είμαστε μαζί σε αυτή την αίθουσα. Και να θυμίσει στον κόσμο γιατί στρατεύτηκε σε αυτή την προσπάθεια. Έξω από απολυτότητες».

Δείτε όσα είπε:

-Τα μέλη της Επιτροπής Καταστατικού, έμπειροι σύντροφοι και συντρόφισσες, έκαναν δουλειά με πάρα πολύ κόπο. Και έφεραν μια συνθετική πρόταση. Παρά τη διαφορετική επιλογή που κάνουν για το προσώπου του επόμενου προέδρου, ομονόησαν στις αναγκαίες αλλαγές. Το κόμμα θα συνεχίσει να έχει Νομαρχιακές Επιτροπές, θα οργανώσει τις περιφέρειακες του οργανώσεις, θα έχει εκλεγμένο οργανωτικό γραφείο. Θα την πετάξουμε αυτή τη δουλειά; Όχι, πρέπει να τη συζητήσουμε με τη βάση. Αυτή η δουλειά είναι η συνέχιση της προσπάθειας για τον μετασχηματισμό του κόμματος, που ξεκίνησε το 2022 καθυστερημένα, τότε που αποφασίσαμε να εκλέγονται ο πρόεδρος και η Κεντρική Επιτροπή από τη βάση.

-Και πρέπει να σκεφτούμε αν η νέα ηγεσία μπορεί να έχει λευκή επιταγή για το καταστατικό που θα προτείνει μετά. Αν θα μπορεί να ερμηνεύσει την εντολή ως επιταγή να φέρει τις δικές της προτάσεις για το καταστατικό. Οταν δεν θα έχει δεσμευτεί στο καταστατικό.

Οι ηγεσίες στην αριστερά εκλέγονται όχι για να μην λογοδοτούν αλλά για να υλοποιούν συλλογικές αποφάσεις. Όλες οι εξουσίες στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ελεγκτέες και ανακλητές.

-Ακούω κουβέντες περί πραξικοπήματος, διαβάζω αθλιότητες περί χούντας. Το καταστατικό δεν προβλέπει πραξικοπήματα. Προβλέπει ότι οι ηγεσίες είναι ελεγκτέες και ανακλητές. Δεν μπορεί να ακούγονται τέτοιες κουβέντες για την εσωτερική μας λειτουργία. Είναι πολύ βαριά η λέξη «χούντα» και η λέξη «πραξικόπημα». Εδώ υπάρχουν σύντροφοι και συντρόφισσες, που επί χούντας υπέφεραν. Εκτός και όσοι θεωρούν ότι έχει συντελεστεί πραξικόπημα, θα φέρουν και την πρόταση να αφαιρεθεί από το καταστατικό η ανάκληση.

-Στη ΔΕΘ είχαμε μια συνεκτική παρουσία με προτάσεις. Εχθές προναγγείλαμε την κατάθεση τροπολογίας για την προστασία της αʼ κατοικίας και των δανειοληπτών. Θα ήμασταν πάρα πολύ περισσότερο παραγωγικοί αν δίναμε σε αυτά τον χώρο που θα έπρεπε στον δημόσιο διάλογο.

-Οφείλουμε να αντισταθούμε στην επιχείρηση του ιστορικού αναθεωρητισμού του κ. Μητσοτάκη.

Αιχμηρή ανάρτηση από την Όλγα Γεροβασίλη

Η Όλγα Γεροβασίλη έσπευσε να σχολιάσει πριν λίγα λεπτά την εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη στην Άρτα.

Με ανάρτησή της τονίζει πως  «η ανασφάλεια στην πολιτική είναι ένδειξη αδυναμίας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί εκ νέου.

Εξάλλου στην Άρτα είμαστε φιλόξενοι άνθρωποι».

Στην Άρτα ο Κασσελάκης 

Την ώρα που συνεδριάζει η ΚΕ επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στην Άρτα.

Στιγμιότυπο από την περιοδεία Κασσελάκη στην Άρτα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην περιοδεία του στην Άρτα είχε στο πλευρό του την Τζένη Ταπραντζή – Κοίλια.

Η ίδια έχει εκλεγεί σε μια σειρά θέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση τα τελευταία 24 χρόνια. Υπήρξε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου, ήταν υποψήφια δήμαρχος Άρτας το 2019 και υπήρξε επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης. Είναι καθηγήτρια Γαλλικών και γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΠΟΠΕΚ).

Μέχρι τις 24 Οκτωβρίου η κατάθεση των υποψηφιοτήτων

Σύμφωνα με την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας το Έκτακτο Συνέδριο θα διεξαχθεί 1 με 3 Νοεμβρίου και οι εκλογές στις 24 Νοεμβρίου μαζί με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Στην εισήγηση αναφέρεται ότι οι ενδιαφερόμενοι για υποψήφιοι πρόεδροι θα πρέπει να καταθέσουν τις 30 υπογραφές μελών της ΚΕ μέχρι τις 24 Οκτωβρίου.

Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας

Το Έκτακτο Συνέδριο θα διεξαχθεί από την 1η ως τις 3 Νοεμβρίου. Αντικείμενο του Συνεδρίου η έγκριση των υποψηφιοτήτων και κειμένου πολιτικής απόφασης.

· Η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 19 και 20 Οκτωβρίου, με μέτρο αυτό που ίσχυσε στο συνέδριο του Φεβρουαρίου, δηλαδή 1/40 επί των εγγεγραμμένων μελών. Τα μέλη της Κ.Ε., οι βουλευτές και ευρωβουλευτές που δεν είναι μέλη Κ.Ε., τα μέλη του Κ.Σ. της Νεολαίας, τα μέλη της εξελεγκτικής Επιτροπής και της επιτροπής δεοντολογίας συμμετέχουν ex officio ως αντιπρόσωποι.

· Η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και, εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος για την προεδρική εκλογή, αυτός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου.

· Η υποβολή υποψηφιότητας για την προεδρία του κόμματος πραγματοποιείται σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τις διατάξεις του καταστατικού και τις αποφάσεις των συλλογικών του οργάνων.

· Για την κατάθεση της υποψηφιότητας απαιτούνται υπογραφές από 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, οι οποίες θα κατατεθούν στην Πολιτική Γραμματεία μέχρι τις 24 Οκτώβρη. Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής μπορούν να υπογράψουν και για παραπάνω από έναν υποψηφίους.

· Η Κ.Ε. θα συνεδριάσει εκ νέου στις 5 Οκτωβρίου με αντικείμενο τα προσυνεδριακά κείμενα.

· Η διαδικασία του προσυνεδριακού διαλόγου στις οργανώσεις θα ξεκινήσει στις 6 Οκτωβρίου.

· Η προθεσμία εντός της οποίας πρέπει κάποιος- α να έχει γίνει μέλος για να έχει δικαίωμα ψήφου στις προσυνεδριακές διαδικασίες και το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι για την ανάδειξη αντιπροσώπων και την εκλογή ΚΕ είναι 18/10/2024.

Άλλη μια δύσκολη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε φωτογραφίες

Από τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης.

Όλγα Γεροβασίλη και Σωκράτης Φάμελλος.

Η Ράνια Σβίγκου.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η Θεοδώρα Τζάκρη.

Νίκος Παππάς και Όλγα Γεροβασίλη.

Στη σκιά της κακής εικόνας των τελευταίων δημοσκοπήσεων και του καβγά Τζάκρη – Ραγκούση

Η συνεδρίαση της ΚΕ διεξάγεται μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει χάσει τη δεύτερη θέση, να καταγράφει μονοψήφια ποσοστά και να βρίσκεται τέταρτος ή πέμπτος.

Επίσης, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης υπήρξε νέο επεισόδιο στην κόντρα των Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννη Ραγκούση.

Την πρόθεσή της να καταθέσει μήνυση σε βάρος του κ. Ραγκούση, γνωστοποίησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο MEGA.

«Ιδού λοιπόν η ποινικοποίηση της εσωκομματικής αντιπαράθεσης, το ανώτατο στάδιο του τραμπισμού στην Ελλάδα, από την υπέρτατη πολιτική εκπρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη», ήταν η απάντηση του Γιάννη Ραγκούση.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ