Με ειλικρίνεια και δουλειά κερδίζεται η εμπιστοσύνη των…

"Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις...

Στο τρίπτυχο, οικονομία – αντιπλημμυρικά έργα – ασφάλεια εστίασε η συνέντευξη του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη στην ΕΡΤ1. Η συνέντευξη ξεκίνησε, ωστόσο, από τις εξελίξεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης, εξελίξεις τις οποίες η κυβέρνηση παρακολουθεί με ενδιαφέρον, παρατήρησε ο Θ. Κοντογεώργης, ενώ υπογράμμισε συγχρόνως τη δουλειά της κυβέρνησης να ενισχύσει το αίσθημα σοβαρότητας και αξιοπιστίας. Οι αλλεπάλληλες κρίσεις οδήγησαν σε απονομιμοποίηση του πολιτικού συστήματος, αλλά “η προσπάθεια που έκανε ο πρωθυπουργός από το 2019 και μετά, ήταν να επαναφέρει την κανονικότητα στη χώρα”. Με στόχο, το πολιτικό σύστημα να ανακτήσει το κύρος και την εμπιστοσύνη που είχε. Αλλά, προσέθεσε, “αυτό έχει να κάνει με το δημόσιο ύφος, το δημόσιο ήθος, το λόγο αλλά κυρίως έχει να κάνει με τις πολιτικές”. Κατά συνέπεια, συνέχισε, αποστολή της κυβέρνησης είναι “να συνεχίζουμε τη δουλειά μας” αλλά και “να βλέπουν αποτέλεσμα (οι πολίτες) στην καθημερινότητά τους”.

Σε κάθε περίπτωση, “η αντιπολίτευση χρειάζεται το χρόνο της, είναι κρίσιμο για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος να υπάρχουν πόλοι αλλά και, ταυτόχρονα, επιλογές και προτάσεις”. Σύμφωνα με την προσέγγιση του Θ. Κοντογεώργη πρέπει να υπάρχει κοινωνικό αίτημα και πολιτικό πρόταγμα, και όχι απλώς διαγκωνισμοί προσώπων. “Η μόνη συνολική πρόταση που υπάρχει για τη διακυβέρνηση της χώρας – προφανώς υπάρχουν ενστάσεις – είναι της κυβέρνησης”, υποστήριξε εξ άλλου.

Μετά, για την ερώτηση των έντεκα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τους δανειολήπτες, εισαγωγικά ανέφερε ότι δουλειά των βουλευτών είναι να ελέγχουν την κυβέρνηση, να διατυπώνουν ερωτήσεις προς αυτήν, ως εκ τούτου δεν είδε αρνητικά την ερώτηση των έντεκα βουλευτών, πολλώ μάλλον που η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο, ευρύχωρο κόμμα, συμπλήρωσε. Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που κατατίθενται ομαδικές ερωτήσεις από βουλευτές της συμπολίτευσης, υπάρχουν χιλιάδες ερωτήσεις, είπε ακόμη.

Στα οικονομικά με διάφορους τρόπους η κυβέρνηση φέρνει τη φορολογική δικαιοσύνη με σκοπό “να ενισχύσουμε τους εκπαιδευτικούς μας, τους νοσηλευτές, τους γιατρούς, αλλά και, βέβαια, στο δημόσιο τομέα, όπου μπορούμε να ενισχύσουμε τους μισθούς”. Και, με διατηρήσιμη ανάπτυξη, γίνεται δίκαιη κατανομή των ευεργετημάτων σε εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, διαβεβαίωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Οι πολίτες δεν εισπράττουν πλήρως τα μέτρα λόγω του κόστους σε στέγη, ενέργεια κ.α., αναγνώρισε αλλά για την ακρίβεια συγκεκριμένα, είπε ότι ο δείκτης τιμών είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Στα τρόφιμα ειδικότερα οι τιμές ξεκίνησαν από ένα υψηλό, τώρα αποκλιμακώνονται και αυτό φαίνεται σταδιακά. Κεντρική πολιτική της κυβέρνησης είναι η αύξηση των εισοδημάτων και η μείωση των βαρών, επανέλαβε δε.

Όσον αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα, και πρώτα για τη Θεσσαλία, σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξήγγειλε έργα ορεινής υδρονομίας ύψους 200 εκατ. ευρώ ενώ είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα φραγμάτων, κάτι που αποτελούσε αίτημα δεκαετιών, επεσήμανε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ. Στην Αττική είναι σε εξέλιξη αντιπλημμυρικά έργα, χέρι- χέρι κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση δουλεύουν μαζί, διαβεβαίωσε και δήλωσε ότι καλά κάνει ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς και επισημαίνει τις ελλείψεις που υπάρχουν.

Η συνέντευξη έκλεισε με τα θέματα ασφάλειας: εδώ υπάρχουν αποτελέσματα χάρη στην επίμονη προσπάθεια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είπε και επεσήμανε παράλληλα ότι χωρίς να είναι πανάκεια η αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα, είναι κάτι που θα αποδώσει. Η κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και η αστυνομία έχει αρκετές επιτυχίες το τελευταίο μεγάλο διάστημα, κατέληξε.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ