Στα δικαστήρια της Τρίπολης ο υφ. Δικαιοσύνης Ι. Μπούγας, για το νέο…

Νομοσχέδιο για την πρόληψη της διάδοσης τρομοκρατικού περιεχομένου...

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας επισκέφθηκε σήμερα το Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης, με αφορμή την εφαρμογή του νέου Δικαστικού Χάρτη.

Ο τρόπος λειτουργίας του Πρωτοδικείου Τρίπολης μετά το νέο Δικαστικό Χάρτη ήταν το αντικείμενο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Πρωτοδικείο της Τρίπολης και συμμετείχαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο προϊστάμενος της διεύθυνσης της Δικαστικής Αστυνομίας Παναγιώτης Πούλιος, στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης, η πρόεδρος Πρωτοδικών Κυριακή Κοκκινάκη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης Δημήτριος Κωστογιάννης, δικαστές, εισαγγελείς και εκπρόσωποι δικαστικών υπαλλήλων.

Ειδικότερα, ο κ. Μπούγας ανέφερε ότι “ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των παρεμβάσεων του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως είναι οι νομοθετικές παρεμβάσεις, η ολοκλήρωση των ψηφιακών έργων της Δικαιοσύνης, καθώς και η αναβάθμιση, επισκευή αλλά και κατασκευή των δικαστικών μεγάρων της χώρας, έχουν ως στόχο η Δικαιοσύνη να καταστεί πιο άμεση, αποτελεσματική και προσιτή προς τους πολίτες”.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στην ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού του Πρωτοδικείου Τρίπολης και συγκεκριμένα “στους τέσσερις υπαλλήλους του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας που έχουν ήδη αναλάβει καθήκοντα, ενώ ανακοίνωσε ότι έχει προγραμματιστεί η πρόσληψη πέντε δικαστικών υπαλλήλων, οι οποίοι αφού ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους στην Εθνική Σχολή Δικαστικών λειτουργών, θα αναλάβουν καθήκοντα τον Ιούνιο του 2025”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ