Στη Βουλή από τον Μεϊκόπουλο οι αυξημένες χρεώσεις της ΔΕΥΑΜΒ

ΜΕΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθείται η πρακτική της “κατά προσέγγισης τιμολόγησης”, γεγονός που καταγγέλλεται από τους πολίτες”

Στη Βουλή έφερε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος “την αδικαιολόγητη”, όπως χαρακτήρισε, αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΜΒ, που αναγκάζει τους πολίτες του Βόλου να πληρώνουν τις τελευταίες ημέρες λογαριασμούς ως και τρεις φορές αυξημένους.

«Αδικαιολόγητες αυξήσεις εντοπίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στους λογαριασμούς ύδρευσης που λαμβάνουν οι Βολιώτες, χωρίς μάλιστα κάποια προφανή αιτία που να δικαιολογεί την αύξηση. Τον προβληματισμό για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΜΒ εντείνει το γεγονός ότι λόγω των πλημμυρών του περασμένου Σεπτεμβρίου, πολλά ρολόγια μέτρησης έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα η ακριβής μέτρηση στις περιπτώσεις αυτές να είναι ουσιαστικά αδύνατη. Την τακτική της «κατά προσέγγισης» τιμολόγησης που φαίνεται να ακολουθεί η ΔΕΥΑΜΒ καταδεικνύουν και οι καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες σε περίπτωση που πολίτης προσέλθει αυτοπροσώπως στα γραφεία της Επιχείρησης για να διαμαρτυρηθεί για τις υψηλές χρεώσεις, γίνεται αυτόματα έκπτωση στο ποσό», ανέφερε ο Βουλευτής.

Προχωρώντας σε κοινοβουλευτική Ερώτηση, κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών να απαντήσει αν γνωρίζει για τους αδικαιολόγητα αυξημένους λογαριασμούς ύδρευσης που λαμβάνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι πολίτες του Βόλου και να παρέμβει προκειμένου να ελεγχθεί και να διασφαλιστεί η ορθή και δίκαιη τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΜΒ.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, τα αδικαιολόγητα αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΥΑΜΒ έρχονται σε συνδυασμό και με διαρκείς δυσλειτουργίες στο δίκτυο της πόλης. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα η παροχή του νερού κόβεται για ώρες σε ολόκληρες περιοχές, ή και μειώνεται συστηματικά η πίεση, εντείνοντας δικαιολογημένα την αγανάκτηση των πολιτών.

«Μία δημοτική επιχείρηση με κοινωφελή χαρακτήρα που διαχειρίζεται το πολύτιμο αγαθό του νερού και που οι ενέργειες ή και παραλείψεις της έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών, δεν μπορεί να προβαίνει σε «κατά προσέγγιση» τιμολογιακές πολιτικές. Η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο ως επιβλέπουσα αρχή, οφείλουν να δείξουν την απαραίτητη πολιτική υπευθυνότητα και να διασφαλίσουν την ορθή και σύννομη λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ, την ουσιαστική ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών ύδρευσης και την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του δικτύου υδροδότησης της πόλης», ανέφερε ο Βουλευτής.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ