Β. Κόκκαλης: Να τοποθετηθεί άμεσα οπλίτης γιατρός στο περιφερειακό ιατρείο Βραγκιανών Δ. Αργιθέας

ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Την άμεση τοποθέτηση οπλίτη θητείας πτυχιούχου Ιατρικής στο περιφερειακό ιατρείο Βραγκιανών του Δήμου Αργιθέας, ζητά ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κόκκαλη, την οποία συνυπογράφουν 9 Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Έντονη ανησυχία και αγωνία επικρατούν στα Βραγκιανά, του Δήμου Αργιθέας της Π.Ε Καρδίτσας, καθώς η θέση ιατρού στο περιφερειακό ιατρείο της περιοχής παραμένει κενή επί μήνες. Το ενδιαφέρον για την κάλυψη της είναι μηδαμινό με αποτέλεσμα οι 500 περίπου μόνιμοι και κυρίως ηλικιωμένοι χαμηλοσυνταξιούχοι κάτοικοι, να παραμένουν χωρίς γιατρό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεδομένης της διαμορφούμενης κατάστασης και προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη της ιατρικής περίθαλψης των ηλικιωμένων συνταξιούχων της περιοχής, η απόσπαση οπλίτη θητείας πτυχιούχου Ιατρικής αποτελεί  μονόδρομο.

Άλλωστε, η συγκεκριμένη τακτική ακολουθήθηκε κατά το παρελθόν για τη συγκεκριμένη περιοχή και συνεχίζει να ακολουθείται για πολλές απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

Επειδή η έλλειψη ενδιαφέροντος για την κάλυψη της θέσης ιατρού στο περιφερειακό ιατρείο Βραγκιανών είναι μακροχρόνια.

Επειδή είναι ανύπαρκτη η παροχή ιατρικής περίθαλψης από τη Πολιτεία στους ηλικιωμένους και μικροσυνταξιούχους κατοίκους των Βραγκιανών, του Δήμου Αργιθέας της Π.Ε Καρδίτσας.

Επειδή στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, δύναται να καλυφθούν οι ανάγκες των απομακρυσμένων περιοχών από οπλίτες θητείας πτυχιούχων Ιατρικής.

Επειδή επιβάλλεται η άμεση τοποθέτηση οπλίτη θητείας πτυχιούχου Ιατρικής για την διασφάλιση της πρόσβασης των ηλικιωμένων συμπολιτών μας στο ύψιστο αγαθό της υγείας.

Ερωτάται  ο αρμόδιος κ. Υπουργός: Πότε προτίθεται να τοποθετήσει έναν  οπλίτη θητείας, πτυχιούχο Ιατρικής, επ’ ωφελεία του περιφερειακού ιατρείου Βραγκιανών του Δήμου Αργιθέας, ώστε να καταστεί δυνατή  η  ισότιμη πρόσβασή των ηλικιωμένων χαμηλοσυνταξιούχων της περιοχής στο έννομο αγαθό της ιατρικής περίθαλψης;»

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ