Χεζμπολάχ: Σε εξέλιξη το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με το Ισραήλ – «Δεν θα μας σταματήσουν με απειλές»

Χεζμπολάχ: Σε εξέλιξη το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με το Ισραήλ – «Δεν θα μας σταματήσουν με απειλές»

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ, έκανε μια σπάνια εμφάνιση κατά τη διάρκεια της κηδείας του κορυφαίου διοικητή της οργάνωσης Ιμπραχίμ Ακίλ που σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού την Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας, ο Κασέμ δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ έχει εισέλθει σε μια νέα φάση της μάχης της με το Ισραήλ, την οποία χαρακτήρισε ως «αναμέτρηση με ανοιχτό τέλος».

«Οι απειλές δεν θα μας σταματήσουν… Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλα τα στρατιωτικά ενδεχόμενα», πρόσθεσε ο Κασέμ.

Χεζμπολάχ

Στιγμιότυπο από την κηδεία του Ιμπραχίμ Ακίλ στον Λίβανο

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά το μήνυμα Νετανιάχου που απείλησε τη λιβανέζικη οργάνωση ότι εάν δεν έλαβε το μήνυμα, το Ισραήλ θα φροντίσει ώστε να το λάβει.

Μια στρατιωτική «κλιμάκωση» δεν είναι προς «το συμφέρον» του Ισραήλ, προειδοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου

Την ίδια ώρα οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ έχουν ενταθεί στον μεγαλύτερο βαθμό από τις 7 Οκτώβρη με τον Λίβανο να μετρά δεκάδες νεκρούς.

Η Χαμάς χαιρέτισε «τη γενναιότητα» της Χεζμπολάχ

Η Χαμάς χαιρέτισε «τη γενναιότητα» της Χεζμπολάχ, η οποία συνεχίζει να εκτοξεύει ρουκέτες εναντίον του βόρειου Ισραήλ, παρά τα πλήγματα που έχει καταφέρει ο ισραηλινός στρατός στη λιβανική οργάνωση.

«Η Χαμάς χαιρετίζει τους μαχητές της αντίστασης στον Λίβανο για τη μάχη και το θάρρος τους μπροστά στη σιωνιστική πολεμική μηχανή και για την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να πολεμούν για να στηρίξουν τον παλαιστινιακό λαό στη Γάζα και τη Δυτική Οχθη», επισημαίνει η παλαιστινιακή οργάνωση.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, εκτίμησε ότι η Χεζμπολάχ τελεί υπό αυξανόμενη πίεση από τη στρατιωτική ισχύ του Ισραήλ.

Λευκός Οίκος: Η στρατιωτική κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ

Μια στρατιωτική «κλιμάκωση» δεν είναι προς «το συμφέρον» του Ισραήλ, προειδοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι.

«Δεν πιστεύουμε ότι η στρατιωτική κλιμάκωση αυτής της σύρραξης είναι προς το συμφέρον τους», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

«Αυτό λέμε απευθείας στους Ισραηλινούς ομολόγους μας», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου, απευθύνοντας έκκληση για μια «διπλωματική» επίλυση της κρίσης.

Ανησυχούν ΕΕ και Βρετανία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε για ακόμα μία φορά την ανησυχία της από την κλιμάκωση στον Λίβανο, μετά τις πρόσφατες πολύνεκρες επιθέσεις και απηύθυνε έκκληση για μια «επείγουσα» κατάπαυση του πυρός, μέσω του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

«Οι άμαχοι πληρώνουν ένα υψηλό τίμημα», την ώρα που «σφοδρές μάχες» συνεχίζονται σήμερα, τόσο στο Ισραήλ όσο και στον Λίβανο, είπε επίσης ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Ντέιβιντ Λάμι κάλεσε σήμερα για την «άμεση» εφαρμογή «μιας κατάπαυσης του πυρός» μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, μπροστά σε μια «ανησυχητική κλιμάκωση» της κατάστασης.

«Τις τελευταίες ημέρες, είμαστε μάρτυρες μιας ανησυχητικής κλιμάκωσης μεταξύ του Ισραήλ και της λιβανικής Χεζμπολάχ», δήλωσε ο Λάμι, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος των Εργατικών στο Λίβερπουλ.

«Το μήνυμά μας προς όλα τα μέρη είναι σαφές: έχουμε ανάγκη από μια άμεση κατάπαυση του πυρός (…) προκειμένου να επιτευχθεί μια πολιτική διευθέτηση», συμπλήρωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ