H Χεζμπολάχ αρχίζει να χτυπάει στο ψαχνό – Χτύπημα σε Χάιφα

H Χεζμπολάχ αρχίζει να χτυπάει στο ψαχνό – Χτύπημα σε Χάιφα

Μέχρι και την περιοχή της Χάιφα έφτασαν οι πύραυλοι της Χεζμπολάχ κατά τον χθεσινοβραδινό μπαράζ ρουκετών, πυραύλων κρουζ και ρουκετών  εναντίον του Ισραήλ, μαρτυρώντας πως η οργάνωση μπορεί να σπείρει τον τρόμο και σε κατοικημένες περιοχές.

Ειδικότερα, ο πύραυλος έπεσε στην ισραηλινή πόλη Kiryat Bialik, στην περιφέρεια της Χάιφα, το πρωί της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου, πυρπολώντας αυτοκίνητα και ένα κτίριο και ανατινάζοντας τα παράθυρα των κοντινών διαμερισμάτων, όπως ανέφεραν οι New York Times.

Ο πύραυλος ήταν μέρος ενός μεγάλου ολονύκτιου μπαράζ που ο ισραηλινός στρατός είπε ότι περιλάμβανε περίπου 150 ρουκέτες, πυραύλους κρουζ και drones. Η αεράμυνα αναχαίτισε τις περισσότερες, σύμφωνα με τον στρατό, αλλά ο Kiryat Bialik, κοντά στην πόλη της Χάιφα, υπέστη ένα άμεσο χτύπημα.

Ένα δεύτερο βίντεο έδειξε τουλάχιστον δύο οχήματα να τυλίγονται στις φλόγες και ένα κτίριο δίπλα τους να φλέγεται, καθώς άνθρωποι έτρεχαν προς τα οχήματα και ψέκαζαν πυροσβεστήρες. «Οι πυροσβέστες είναι από την άλλη πλευρά», λέει ένα άτομο. «Πιο κοντά, πλησίασε».

Σε νέα φάση περνάει η Χεζμπολάχ

Το απόγευμα της Κυριακής, ο αναπληρωτής αρχηγός της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ, ανέφερε ότι η οργάνωση έχει εισέλθει σε μια «νέα φάση» στη σύγκρουσή της με το Ισραήλ και οι επιθέσεις της στο βόρειο Ισραήλ θα σταματήσουν μόνο όταν υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Μιλώντας στην κηδεία του Ιμπραήμ Ακίλ, ενός κορυφαίου διοικητή της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή την Παρασκευή, ο Κασέμ είπε ότι το Ισραήλ θα αισθανθεί επίσης τον πόνο και την οικονομική πίεση που αντιμετωπίζει η Χεζμπολάχ, προσθέτοντας ότι έχει «ανοιχτούς λογαριασμούς».

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλα τα στρατιωτικά ενδεχόμενα», είπε.

Η Λίνα Χατίμπ, συνεργάτης στο Chatham House, ένα ινστιτούτο διεθνών υποθέσεων στο Λονδίνο, είπε στη The Wall Street Journal ότι προς το παρόν, το Ισραήλ είναι πιθανό να αυξήσει την πίεση στη Χεζμπολάχ μέσω υβριδικού πολέμου, ενώ η Χεζμπολάχ θα συνεχίσει να διεξάγει περιορισμένες επιθέσεις στο Ισραήλ για να αποφύγει να φαίνεται ότι παραχωρεί ήττα.

«Εάν η Χεζμπολάχ βρεθεί αντιμέτωπη με μια υπαρξιακή απειλή που δεν μπορεί να ξεπεράσει στρατιωτικά, θα δημιουργήσει ένα αφήγημα που θα διασώσει το πρόσωπό της για να δικαιολογήσει τη διακοπή των επιθέσεών της στο βόρειο Ισραήλ», είπε ο Χατίμπ. «Μια ισραηλινή χερσαία εισβολή θα ήταν δώρο για τη Χεζμπολάχ».

Την ίδια στιγμή, το Ισραήλ συνεχίζει να πιέζει τον ρυθμό, η ακριβής στρατηγική του, ωστόσο, παραμένει ασαφής.

«Δεν νομίζω ότι αυτό το πράγμα είναι αρκετά καλά καθορισμένο, ποια είναι η στρατηγική μας, πού θέλουμε να το πάμε, πριν βγούμε για πόλεμο στο βορρά που μπορεί να μετατραπεί σε περιφερειακό πόλεμο», ο Ραν Κότσαβ, απόστρατος στρατηγός της Ισραηλινής Αεροπορίας.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ