Ο «θαυματοποιός» της Βαρκελώνης | in.gr

Ο «θαυματοποιός» της Βαρκελώνης | in.gr

Όταν η Μπαρτσελόνα παρουσίασε τον περασμένο Ιούλιο τον Χανς Φλικ ως νέο προπονητής της ομάδας, ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι το πρότζεκτ των Καταλανών μπορεί να έχει επιτυχία.

Ήταν και τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου που δεν άφηναν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας αλλά τώρα οι λίγοι έγιναν… πολλοί.

Και μετά από κάθε παιχνίδι της Μπάρτσα στο ισπανικό πρωτάθλημα γίνονται περισσότεροι, βλέποντας τους «μπλαουγκράνα» να πετυχαίνουν την μια νίκη μετά την άλλη.

Οι Καταλανοί μετρούν έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια της φετινής Πριμέρα Ντιβιζιόν και το βράδυ της Κυριακής έκαναν μιαν ακόμα επίδειξη δύναμης.

Η Μπαρτσελόνα του Φλικ διέλυσε με 5-1 εκτός έδρας την Βιγιαρεάλ κι έχει 18 πόντους σε έξι ματς.

Ο Φλικ έχει καταφέρει αυτό που φάνταζε απίθανο πριν από δυο μήνες και η ομάδα της Βαρκελώνης δείχνει ικανή να επιστρέψει στην κορυφή του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Το στοιχείο που κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή τον 59χρονο προπονητή δεν είναι μόνο οι νίκες αλλά και το θεαματικό ποδόσφαιρο που παίζει η Μπαρτσελόνα.

Μια ματιά άλλωστε στις επιθετικές επιδόσεις των Καταλανών φανερώνει του λόγου το αληθές, καθώς μετά από έξι αγώνες στο ισπανικό πρωτάθλημα, η Μπάρτσα έχει πετύχει 22 γκολ.

Ο Γερμανός τεχνικός έχει βρει την σωστή «φόρμουλα» και οι «μπλαουγκράνα» σκοράρουν κατά… ριπάς, γεγονός που την καθιστά (τουλάχιστον στην παρούσα φάση) φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Ισπανία.

Είναι νωρίς βέβαια ακόμα για να πει κάποιος ότι η Ρεάλ δεν θα ανακάμψει, αλλά αυτή την περίοδο η Μπαρτσελόνα είναι πιο φορμαρισμένη από την «βασίλισσα».

Ο Γιαμάλ κάνει απίστευτα πράγματα και «κλέβει» την παράσταση κι ακολουθούν από κοντά Ραφίνια και Λεβαντόφσκι.

Οι αντίπαλες άμυνες αδυνατούν μέχρι στιγμής να σταματήσουν το επιθετικό κρεσέντο των «μπλαουγκράνα» και ο Φλικ έχει πολλούς λόγους να χαμογελά.

Το μοναδικό παιχνίδι το οποίο δεν πήγε όπως ήθελε ο τεχνικός της Μπάρτσα, ήταν αυτό εναντίον της Μονακό στο Πριγκιπάτο, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε με 2-1 αλλά σίγουρα έχει πολλά παιχνίδια μπροστά της για να καλύψει το χαμένο έδαφος.



Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ