Ρωσία: Δεν θα συμμετάσχει στη δεύτερη διάσκεψη κορυφής για την Ουκρανία

Ρωσία: Δεν θα συμμετάσχει στη δεύτερη διάσκεψη κορυφής για την Ουκρανία

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην δεύτερη διάσκεψη κορυφής για την Ουκρανία τον Νοέμβριο που θα ακολουθήσει την πρώτη διάσκεψη της Ελβετίας τον Ιούνιο.

Για την διάσκεψη του Νοεμβρίου ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει ότι επιθυμεί την παρουσία της Ρωσίας.

Στο μέτωπο του πολέμου συνεχίζονται οι επιθέσεις της Ρωσίας σε ενεργειακές δομές στην Ουκρανία αλλά και οι επιθέσεις του Κιέβου με drones σε ρωσικές περιφέρειες

Η Μόσχα απορρίπτει την προοπτική αυτή λίγο πριν από την επίσκεψη του προέδρου της Ουκρανίας στην Ουάσιγκτον κατά την διάρκεια της οποίας έχει την πρόθεση να παρουσιάσει τις ειρηνευτικές του προτάσεις τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στην αντιπρόεδρο και υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές Κάμαλα Χάρις και στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ.

«Φόρμουλα Ζελένσκι»

«Η διάσκεψη κορυφής θα έχει τους ίδιους στόχους: προώθηση της απατηλής «φόρμουλας Ζελένσκι» ως βάση για την διευθέτηση της σύρραξης, την εξασφάλιση της υποστήριξης της πλειονότητας του κόσμου και την εκμετάλλευσή της για την παρουσίαση στην Ρωσία ενός τελεσιγράφου συνθηκολόγησης», δήλωσε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα.«Δεν θα συμμετάσχουμε σε τέτοιες διασκέψεις».

Στο μέτωπο του πολέμου συνεχίζονται οι επιθέσεις της Ρωσίας σε ενεργειακές δομές στην Ουκρανία αλλά και οι επιθέσεις του Κιέβου με drones σε ρωσικές περιφέρειες.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε πάνω από 100 μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο, ωστόσο από τις επιθέσεις προκλήθηκαν πυρκαγιές  στην περιφέρεια Κρασνοντάρ στα νοτιοδυτικά της χώρας.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν στην «προσωρινή» εκκένωση περισσοτέρων από 1.000 κατοίκους ακόμα κι αν δεν έχει ανακοινωθεί, προς το παρόν, κανένας τραυματισμός.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ