Το παγκόσμιο καλό για την ανθρωπότητα περνάει πάνω από τα…

Στη Νέα Υόρκη ο Κ. Μητσοτάκης για τη 79η σύνοδο της Γ.Γ. του ΟΗΕ

Στις τομές που παράγει για την παγκόσμια κοινότητα το σύμφωνο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Μέλλον ήταν εστιασμένη η πρώτη πρωθυπουργική παρέμβαση στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που σημείωσε ότι η χώρα μας συμμετείχε ενεργά στη διαπραγμάτευση, ανέδειξε την ανάγκη ανάληψης δράσεων σε κοινό επίπεδο για:

-Τη βιώσιμη ανάπτυξη.

-Την ειρήνη.

“Καταφέραμε και φτάσαμε σε συμφωνία σε μία εποχή πόλωσης και αψιμαχιών…Το διακύβευμα είναι υψηλό, όπως και οι παγκόσμιες απειλές”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας την ανάγκη η διεθνής κοινότητα και τα κράτη, σε ένα κοινό μέτωπο, να αρθούν στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων, πριν φτάσουμε στην επόμενη παγκόσμια κρίση.

“Το σύμφωνο για το μέλλον είναι σημείο παγκόσμιας συναίνεσης και ένα πρώτο απαραίτητο βήμα. Είναι η πολιτική βούληση για δράση σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρέπει να πάμε πίσω στη βάση του χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Όπως είναι η ειρηνική διευθέτηση των ζητημάτων. Απαιτούνται παγκόσμιες λύσεις και το σύμφωνο μπορεί να μας οδηγήσει σε αυτό…”, ανέφερε. 

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ