Αίτημα λειτουργίας για ελικοδρόμια σε Σαντορίνη και Θηρασιά –

Αίτημα λειτουργίας για ελικοδρόμια σε Σαντορίνη και Θηρασιά – News.gr

Σύμφωνα με την δημοτική εταιρεία «ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε.» θα επιλύσουν ένα σημαντικότατο ζήτημα των κατοίκων και των επισκεπτών των δύο νησιών

Σε αίτημα παραχώρησης ακινήτου προς τον δήμο Θήρας, για τη δημιουργία ελικοδρομίου στη Σαντορίνη και σε αίτημα παραχώρησης χρήσης και εκμετάλλευσης του Ελικοδρομίου Θηρασιάς, προχώρησε η Τουριστική Μονομετοχική Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Αξιοποίησης Δημοτικών Ακινήτων «ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε.».

Ειδικότερα, όσον αφορά στο πρώτο αίτημα, στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι η δημιουργία, χρήση και εκμετάλλευση ενός ελικοδρομίου στη Σαντορίνη, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, θα αποφέρει έσοδα στη Δημοτική Επιχείρηση και θα επιλύσει ένα σημαντικότατο ζήτημα των κατοίκων και των επισκεπτών της Σαντορίνης στην οποία αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ελικοδρόμιο. Περαιτέρω, η δημιουργία ελικοδρομίου στη Σαντορίνη θα βάλει τάξη στην άναρχη λειτουργία των ελικοπτέρων στο νησί και στην εξασφάλιση τόσο της ασφάλειας, όσο και της ευζωίας των κατοίκων του νησιού.

Όσον αφορά στο ελικοδρόμιο της Θηρασιάς, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν είναι λειτουργικό, η χρήση και εκμετάλλευσή του θα αποφέρει επίσης έσοδα στη Δημοτική Επιχείρηση και θα επιλύσει ένα σημαντικότατο ζήτημα των κατοίκων και επισκεπτών της Θηρασιάς, στην οποία αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κατάλληλα αδειοδοτημένο και λειτουργικό ελικοδρόμιο. Τέλος, η χρήση και εκμετάλλευση του ελικοδρομίου θα ενισχύσει και τον τομέα της ασφάλειας των κατοίκων, καθώς θα είναι πλέον εφικτή και η αεροδιακομιδή ασθενών από τη Θηρασιά.

Πηγή: news.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ