Μπροστάρης στις αγροτικές κινητοποιήσεις ο “εγκέφαλος” της χασισοφυτείας στον Αλμυρό – Στον Ανακριτή οι 4 συλληφθέντες

kanavi-4-768x508

Σε έκταση 6,5 στεμμάτων εκτεινόταν η χασισοφυτεία που εντοπίστηκε σε δασική έκταση, στην Γαύριανη Αλμυρού και είχε οργανωθεί με απόλυτα επαγγελματικό τρόπο από σπείρα, με «αρχηγό» 35χρονο κτηνοτρόφο από τον Αλμυρό, ο οποίος είχε απασχοληθεί και ως εποχικός πυροσβέστης.

Όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Φρόσω Παύλου, ο «εγκέφαλος» της σπείρας είναι γνωστός συνδικαλιστής κτηνοτρόφος, ο οποίος είχε ηγετική παρουσία στην «απόβαση» των αγροτών στο Σύνταγμα τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο ίδιος φέρεται το τελευταίο διάστημα να έκανε πλούσια ζωή με αλόγιστες δαπάνες, όπως και οι 3 συνεργοί του, που επίσης συνελήφθησαν. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι κατά την αστυνομική επιχείρηση βρέθηκε στην κατοχή τους χρηματικό ποσό 39.900 ευρώ.

Οι τέσσερις συλληφθέντες κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και σήμερα αναμένεται οδηγηθούν στον Ανακριτή.
Πρόκειται για δύο Έλληνες, ηλικίας 35 και 21 χρονών, καθώς και δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 40 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση– για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και αλλοδαπών.

Το σημείο που εντοπίστηκαν τα χιλιάδες δενδρύλλια, μετά από συντονισμένη και καλά οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σε με αστυνομικούς της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ, βρίσκεται σε ορεινό δασικό όγκο της Μαγνησίας, στην περιοχή της Γαύριανης Αλμυρού, κοντά σε καταφύγιο άγριας ζωής.

Πηγές της Αστυνομίας εκτιμούν πως τουλάχιστον έναν χρόνο πριν οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, που προχώρησε στην καλλιέργεια οργανωμένης φυτείας κάνναβης, ενώ είχαν επιφορτιστεί με την οργάνωση της καλλιέργειας των δενδρυλλίων κάνναβης, την προμήθεια και μεταφορά εξοπλισμού και εφοδίων μέσω συνεργών τους προς τον χώρο της χασισοφυτείας και την φροντίδα των δενδρυλλίων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, στον χώρο είχαν κατασκευάσει αποξηραντήριο, χρησιμοποιώντας κορμούς δένδρων, ώστε να επεξεργάζονται επιτόπου τις ποσότητες κάνναβης.

Για το πότισμα των δενδρυλλίων χρησιμοποιούσαν λάστιχα ποτίσματος, μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων, τα οποία αντλούσαν νερό από αυτοσχέδια δεξαμενή συλλογής υδάτων, που βρισκόταν εντός του εδάφους, κατασκευασμένη από νάιλον και κορμούς δένδρων και τροφοδοτούνταν από παρακείμενο χείμαρρο.

Τα απαραίτητα εργαλεία (αξίνες, τσάπες, φτυάρια, πριόνια) και εφόδια για την καλλιέργεια και περιποίηση των δενδρυλλίων, αλλά και για την σίτιση των συνεργών του, μετάφερε ο 35χρονος χρησιμοποιώντας τρία οχήματα, ιδιοκτησίας του, ενώ στο σημείο είχαν διαμορφώσει αυτοσχέδιους χώρους και κατείχαν τα αναγκαία σκεύη, με σκοπό τη μακροχρόνια διαμονή τους (ξύλινες κατασκευές, με κρεβάτια και ρουχισμό, πλήθος μαγειρικών σκευών, κονσερβών, λοιπών τροφίμων, φιάλες και εστίες υγραερίου που χρησίμευαν ως χώροι εστίασης).

Ρεπορτάζ: Φρόσω Παύλου

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ