Ιntel: Με επενδυτική πρόταση πολλών δισ. δολαρίων. την προσέγγισε η Apollo –

Intel: Κοντά σε συμφωνία με την Apollo για εργοστάσιο στην Ιρλανδία

Ζυμώσεις στο πεδίο των συγχωνεύσεων στον κλάδο της τεχνολογίας δημιουργεί η πρόταση της Qualcomm να εξαγοράσει την Intel, η οποία αντιμετωπίζει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της 50ετούς ιστορίας της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Apollo Global Management προσέγγισε την Intel με μια εξαιρετικά δελεαστική πρόταση για μια επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε μια κίνηση που ερμηνεύεται ως ψήφος εμπιστοσύνης στη στρατηγική ανάκαμψης της Intel.

Qualcomm: Πρόταση εξαγοράς στην Intel – Τι θα σήμαινε για τον τεχνολογικό κλάδο

Ο εναλλακτικός διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων έχει γνωστοποιήσει τις τελευταίες ημέρες την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει μια επένδυση με τη μορφή μετοχικού κεφαλαίου έως και 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Intel, ανέφερε η πηγή την οποία επικαλείται το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων. Σύμφωνα, μάλιστα, με το ίδιο πρόσωπο, τα στελέχη της Intel εξετάζουν την πρόταση.

Προς το παρόν, πάντως, δεν πρόκειται για κάτι οριστικό. Το μέγεθος της πιθανής επένδυσης θα μπορούσε να αλλάξει και οι συζητήσεις να διακοπούν.

Υπενθυμίζεται ότι η Intel επεξεργάζεται -υπό τον CEO Pat Gelsinger- ένα δαπανηρό σχέδιο ανασυγκρότησης, στο πλαίσιο του οποίου επιδιώκει να φέρει νέα προϊόντα, τεχνολογία και εξωτερικούς πελάτες. Αυτή η πρωτοβουλία οδήγησε σε μια σειρά από επιδεινούμενες αναφορές κερδών που υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη στην πρωτοβουλία, με αποτέλεσμα η εταιρεία να μειωθεί κατά δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια η αγοραία αξία της.

Και, ενώ η Apollo μπορεί να είναι περισσότερο γνωστή σήμερα για τις στρατηγικές ασφάλισης, εξαγορών και πιστώσεων, η εταιρεία ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990 ως ειδικός σε επενδύσεις που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Η σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών ξεκίνησε τον Ιούνιο, όταν η Intel πούλησε στην Apollo ποσοστό της σε μια κοινοπραξία που ελέγχει ένα εργοστάσιο στην Ιρλανδία, προς 11 δισ. δολάρια, μια πώληση που της απέφερε περισσότερη εξωτερική χρηματοδότηση για μια μαζική επέκταση του εργοστασιακού της δικτύου.

Η Apollo έχει επίσης και άλλη εμπειρία στον χώρο κατασκευής ημιαγωγών. Πέρυσι, η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη συμφώνησε να ηγηθεί μιας επένδυσης 900 εκατομμυρίων δολαρίων στην Western Digital, αγοράζοντας μετατρέψιμες προνομιούχες μετοχές.

Πηγή: ot.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ