Λιόν – Μαρσέιγ 2-3: Απίστευτοι Μασσαλοί, πήραν το διπλό και έδειξαν τον δρόμο στον Ολυμπιακό (vid)

Λιόν – Μαρσέιγ 2-3: Απίστευτοι Μασσαλοί, πήραν το διπλό και έδειξαν τον δρόμο στον Ολυμπιακό (vid)

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που είχε αποβολή, πέντε γκολ και ανατροπές, η Μαρσέιγ επικράτησε της Λιόν στο Groupama Stadium με 3-2, για την 5η αγωνιστική της Ligue 1.

Οι Μασσαλοί, παρότι αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες από 5ο λεπτό όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπαλέρντι (1’-5’), πήραν σπουδαίο διπλό και έδειξαν τον δρόμο στον Ολυμπιακό, ο οποίος θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Λιόν την ερχόμενη Πέμπτη (26/9), για την 1η αγωνιστική της League Phase του Europa League.

Μετά το διπλό στο Groupama Stadium η Μαρσέιγ έφτασε τους 13 βαθμούς και ισοβαθμεί στην κορυφή με την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ η Λιόν έμεινε στην 14η θέση με 4 πόντους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τους Μασσαλούς, οι οποίοι στο 5ο λεπτό έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μπαλέρντι με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο άσος της Μαρσέιγ είχε πάρει την πρώτη κάρτα μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε χαμηλό τέμπο και είχε λιγοστές φάσεις. Η Λιόν μπορεί να είχε την αριθμητική υπεροχή και την κατοχή της μπάλας, αλλά αδυνατούσε να ανοίξει το σκορ. Η πίεση των γηπεδούχων απέφερε καρπούς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν πήραν πέναλτι. Ο Λακαζέτ εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών, αλλά ο Ρούλι απέκρουσε.

Ο,τι δεν κατάφερε ο Λακαζέτ, το έκανε ο Τσαρλέτα Τσαρ στο 53’. Ο Κροάτης αμυντικός με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν πτοήθηκαν και στο 69’ ισοφάρισαν σε 1-1 με δυνατό σουτ του Πιρόλα. Στο 82’ μάλιστα οι Μασσαλοί έκαναν την ανατροπή, με τον Γκαρσία. Στο 90+3’ οι γηπεδούχοι πίεσαν και ισοφάρισαν σε 2-2 με τον Τσέρκι, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Ρόου έκανε το 3-2 για την Μαρσέιγ και έδωσε στους φιλοξενούμενους μια τεράστια νίκη, που τους φέρνει στην κορυφή της Ligue 1.

Οι συνθέσεις:

ΛΙΟΝ: Πέρι, Μάτα, Τσαλέτα-Τσαρ, Ταγλιαφίκο, Μέιτλαντ-Νάιλς, Βερτού (67′ Κακερέ), Μάτιτς (83′ Σέρκι), Τολισό (76′ Φοφανά), Βινίσιους, Όρμπαν, Λακαζέτ (67΄Μικαουτάτζε)

ΜΑΡΣΕΙΓ: Ρούλι, Μουρίγιο, Μπαλέρδι, Κοντογκμπιά, Μπρασιέ, Χόιμπιεργκ, Κονέ (Γκαρσία), Γκρίνγουντ, Αρίτ (11′ Ρονζιέρ), Ενρίκε (79′ Μοπέ), Γουαχί (46′ Λιρόλα)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Νις – Σεντ Ετιέν 8-0
Λιλ – Στρασμπούρ 3-3
Ρεν – Λανς 1-1
Ρεμς – Παρί Σεν Ζερμέν 1-1
Μονακό – Χάβρη 3-1
Μονπελιέ – Οσέρ 3-2
Ανζέ – Ναντ 1-1
Μπρεστ – Τουλούζ 2-0
Λιόν – Μαρσέιγ 2-3

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ