Λίβανος: Φρίκη με 356 νεκρούς και πάνω από 1.200 τραυματίες – Για την επόμενη φάση ετοιμάζεται το Ισραήλ

Λίβανος: Φρίκη με 356 νεκρούς και πάνω από 1.200 τραυματίες - Για την επόμενη φάση ετοιμάζεται το Ισραήλ

Διαρκώς αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στον Λίβανο από τις ισραηλινές επιθέσεις που έχουν ξεπεράσει τις 1.000 από το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ίδιος ο ισραηλινός στρατός.

Ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι οι νεκροί έχουν φτάσει τους 356, ανάμεσά τους 24 παιδιά και 42 γυναίκες. Οι τραυματίες μόνο σήμερα έχουν ξεπεράσει τους 1.240 ενώ το Ισραήλ στοχοποίησε υγειονομικούς και ασθενοφόρα.

Οι αιματηρές επιθέσεις αποτελούν το μεγαλύτερο πλήγμα από τον πόλεμο του 2006 και ο φόβος για περαιτέρω κλιμάκωση αυξάνεται.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται για το επόμενο στάδιο της επιχείρησής του στον Λίβανο.

«Ουσιαστικά, στοχεύουμε στις πολεμικές υποδομές που έχει δημιουργήσει η Χεζμπολάχ τα τελευταία 20 χρόνια. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Χτυπάμε στόχους και προετοιμαζόμαστε για τις επόμενες φάσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του στρατού, χωρίς να δώσει περαιτέρω  λεπτομέρειες, αλλά προσθέτοντας ότι “θα το αναλύσει σύντομα”.

Δεν είναι σαφές εάν το Ισραήλ σκοπεύει να προχωρήσει σε χερσαία επέμβαση, καθώς αυτό θα ήταν ένα μεγάλο ρίσκο παρά τα πλήγματα που έχει καταφέρει στη Χεζμπολάχ.

Περισσότερα σε λίγο…

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ