Μάριος Σαλμάς: Διεγράφη και επίσημα από την ΚΟ της ΝΔ

Μάριος Σαλμάς: Διεγράφη και επίσημα από την ΚΟ της ΝΔ

Μία αναμενόμενη διαγραφή πέρασε σήμερα από τα «πρακτικά» της Επιτροπής Δεοντολογίας καθώς ο Μάριος Σαλμάς βρίσκεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, μετά την παραπομπή του από τον πρόεδρο και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η ΝΔ χάνει έναν ακόμα βουλευτή και τυπικά αναμένεται να μείνει με 156.

Ο Μάριος Σαλμάς βρέθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας προκειμένου να υπερασπιστεί τις θέσεις του. Ο κ. Σαλμάς μπήκε στην Επιτροπή, η οποία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι, και η συνεδρίαση δεν χρειάστηκε αρκετό χρόνο, αφού διήρκησε μόνο λίγα λεπτά.

«Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην ατζέντα για τα ομόφυλα, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου. Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν είναι λόγος διαγραφής», δήλωσε ο κ. Σαλμάς. Σε ερώτηση αν θα παραδώσει την έδρα απάντησε «νομίζετε πως πρέπει να σταματήσω να αγωνίζομαι για τους πολλούς;».

Το μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους διαφωνούντες μένει να φανεί αν θα φτάσει στους παραλήπτες και εμμέσως πλην σαφώς αν θα μπει ένα φρένο σε ένα κλιμακούμενο αντάρτικο. Στόχος της παρέμβασης του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι ο Σαλμάς. Στόχος είναι η αντιπολίτευση εντός του κόμματος, την οποία εξέφρασαν οι «11» βουλευτές που κατέθεσαν την ερώτηση για τα «κόκκινα δάνεια», ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις για αρκετά περισσότερους.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ