Μοχάμεντ αλ Φαγέντ: Πρώην προπονητής της Φούλαμ αποκαλύπτει πως όλοι γνώριζαν για τις ορέξεις του

Μοχάμεντ αλ Φαγέντ: Πρώην προπονητής της Φούλαμ αποκαλύπτει πως όλοι γνώριζαν για τις ορέξεις του

Ο πρώην προπονητής της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου Φούλαμ δήλωσε ότι οι παίκτριες «προστατεύονταν» από τον ιδιοκτήτη Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, αφού όλα τα μέλη «γνώριζαν» ότι ο δισεκατομμυριούχος είχε προτίμηση στα «νεαρά, ξανθά κορίτσια».

Τις τελευταίες ημέρες πέντε γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι βιάστηκαν από τον Αλ Φαγέντ, ενώ πολλές άλλες ισχυρίστηκαν ότι τις παρενόχλησε σεξουαλικά ενώ εργάζονταν στο Harrods, το πολυτελές πολυκατάστημα που ανήκε προηγουμένως στον Αλ Φαγέντ.

Ο Gaute Haugenes, ο οποίος ήταν προπονητής της γυναικείας ομάδας της Φούλαμ μεταξύ 2001 και 2003, δήλωσε στο BBC ότι οι παραπάνω ισχυρισμοί δεν αποτέλεσαν «τη μεγαλύτερη έκπληξη».

Αναφερόμενος σε μέλη του προσωπικού της Φούλαμ, είπε: «Γνωρίζαμε ότι του άρεσαν τα νεαρά, ξανθά κορίτσια. Οπότε απλά φροντίσαμε να μην μπορούν να συμβούν τέτοιες καταστάσεις. Προστατεύσαμε τις παίκτριες».

Μετά τις φρικτές αποκαλύψεις ο σύλλογος της Φούλαμ προσπαθεί να διαπιστώσει εάν κάποια παίκτρια έπεσε θύμα του Αλ Φαγέντ και προέτρεψε οποιαδήποτε είχε μία τέτοια εμπειρία ή πληροφορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά μέσα στην ομάδα να μιλήσει είτε με μέλη του συλλόγου είτε με την Αστυνομία.

Αλ Φαγέντ: το αρπακτικό του Harrods

Σε ένα ντοκιμαντέρ του BBC με τίτλο «Al Fayed: Predator at Harrods», το οποίο προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, περισσότερες από 20 γυναίκες που είχαν εργαστεί στο Harrods μίλησαν για επιθέσεις και σωματική βία από τον Μοχάμεντ αλ Φαγέντ σε ακίνητα στο Λονδίνο και το Παρίσι.

Αφού πούλησε το Harrods το 2010, ο Αλ Φαγέντ πέθανε πέρυσι σε ηλικία 94 ετών.

Η υπουργός Πολιτισμού, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Αθλητισμού, Lisa Nandy, δήλωσε στο BBC ότι είναι ικανοποιημένη που η Φούλαμ διεξάγει έρευνα. «Πολύ συχνά, αυτό που βλέπουμε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι οι θεσμοί προσπαθούν να αποσυρθούν και να προστατευτούν αντί να είναι ανοιχτοί και διαφανείς», είπε.

«Το σημερινό Harrods είναι ένας πολύ διαφορετικός οργανισμός»

Σε ανακοίνωσή του, το Harrods δήλωσε ότι είναι «εντελώς σοκαρισμένο» από τους ισχυρισμούς περί κακοποίησης, τονίζοντας ότι «πρόκειται για τις πράξεις ενός ατόμου που είχε πρόθεση να καταχραστεί την εξουσία του» και ότι «το σημερινό Harrods είναι ένας πολύ διαφορετικός οργανισμός από αυτόν που ανήκε και ελεγχόταν από τον Αλ Φαγέντ μεταξύ 1985 και 2010».

«Αναγνωρίζουμε επίσης ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ως επιχείρηση απογοητεύσαμε τους υπαλλήλους μας που ήταν τα θύματά του και γι’ αυτό ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη», αναφέρεται.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι από τότε που νέες πληροφορίες «ήρθαν στο φως» πέρυσι σχετικά με ιστορικούς ισχυρισμούς για σεξουαλική κακοποίηση από τον Αλ Φαγέντ, «ήταν προτεραιότητά μας να διευθετήσουμε τις αξιώσεις με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο, αποφεύγοντας χρονοβόρες νομικές διαδικασίες για τις εμπλεκόμενες γυναίκες. Η διαδικασία αυτή εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη για κάθε νυν ή πρώην υπάλληλο του Harrods».

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ