Νέοι βομβαρδισμοί σε Βηρυτό και στα ανατολικά του Λιβάνου – Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατό στη Μ. Ανατολή

Νέοι βομβαρδισμοί σε Βηρυτό και στα ανατολικά του Λιβάνου – Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατό στη Μ. Ανατολή

Συνεχίζει τους ανελέητους βομβαρδισμούς το Ισραήλ στον Λίβανο, όπου από τις πρωινές επιθέσεις σκοτώθηκαν πάνω από 270 άτομα.

Ο στρατός στοχεύει τώρα τη Βηρυτό ενώ κύμα επιθέσεων σημειώνεται και στα ανατολικά της χώρας.

Οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευσαν ένα κτίριο στην είσοδο της πόλης Μπάαλμπεκ και εξαπέλυσαν πλήγματα και στην πόλη Γιουνίν.

Σκοτώθηκε διοικητής της Χεζμπολάχ

Από την επίθεση στη Βηρυτό σκοτώθηκε ο Αλί Αράκι, διοικητής της Χεζμοπολάχ, σύμφωνα με τη Haaretz.

Το Ισραήλ έκανε λόγο για «στοχευμένο χτύπημα» στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του AJ το χτύπημα έπληξε τα νότια προάστια της Βηρυτού, όπου την περασμένη εβδομάδα ισραηλινή επίθεση με στόχο μέλη της επίλεκτης δύναμης Radwan της Χεζμπολάχ σκότωσε δεκάδες ανθρώπους.

Δεν έχει υπάρξει ακόμη κάποιο σχόλιο από τη Χεζμπολάχ.

Βίντεο που δημοσιεύθηκε από λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης και επαληθεύτηκε από το Al Jazeera, δείχνει τα επακόλουθα του χτυπήματος:

Την ίδια στιγμή πάνω από 100.000 κάτοικοι στα νότια και ανατολικά του Λιβάνου έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο.

«Καταστρέψαμε ό,τι έχτισε το Ισραήλ σε 20 χρόνια»

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, δήλωσε νωρίτερα ότι το Ισραήλ θα επεκτείνει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις σε όλο τον Λίβανο, ενώ ο στρατός παραδέχτηκε ότι από το πρωί της Δευτέρας έχει εξαπολύσει…800 επιθέσεις.

Οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις «κατέστρεψαν ό,τι έχτισε η Χεζμπολάχ σε 20 χρόνια», είπε ακόμα ο Γκάλαντ και υποστήριξε ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα έχει μείνει μόνος του στην κορυφή, ενώ ολόκληρες μονάδες των επίλεκτων δυνάμεων Radwan έχουν απωλέσει τον εξοπλισμό τους και δεκάδες χιλιάδες ρουκέτες έχουν καταστραφεί.

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι περίπου 15 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο σε τρία ξεχωριστά μπαράζ την τελευταία ώρα, με στόχο περιοχές στο βόρειο Ισραήλ.

Ο στρατός δήλωσε ότι ορισμένες από αυτές αναχαιτίστηκαν από την αεράμυνα, ενώ οι υπόλοιπες έπεσαν σε ανοικτές περιοχές, προσθέτοντας ότι «δεν υπήρξαν θύματα».

Νωρίτερα σήμερα, η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι εκτόξευσε «δεκάδες ρουκέτες» εναντίον δύο ισραηλινών βάσεων.

Ενισχύουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

Οι επιθέσεις στον Λίβανο είναι οι σφοδρότερες εδώ και 18 χρόνια, από τον τελευταίο πόλεμο του Ισραήλ στη χώρα το 2006.

Οι ΗΠΑ έχουν απευθύνει κενές περιεχομένου εκκλήσεις για αποκλιμάκωση και προειδοποιούν το Ισραήλ ότι ένας περιφερειακός πόλεμος μπορεί να μην είναι προς το συμφέρον του.

Ωστόσο για άλλη μία φορά αποφάσισαν να ενισχύσουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το Πεντάγωνο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διασαφηνίσει τη δύναμη που θα στείλουν στη φλεγόμενη περιοχή, όπου ήδη υπάρχει αμερικανική παρουσία 40.000 στρατιωτών.



Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ