Οι πιο ιδανικοί προορισμοί για να ταξιδέψετε τον Οκτώβριο

Οι πιο ιδανικοί προορισμοί για να ταξιδέψετε τον Οκτώβριο

Όσοι θέλετε να “σκιπάρετε” την αρχή του Φθινοπώρου μπορείτε να ταξιδέψετε σε αυτές τις χώρες. 

1. Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

Στη Νότια Αφρική είναι άνοιξη κατά τον μήνα Οκτώβριο, με σποραδικές βροχές και μέρες θερμές που πυροδοτούν την άνθηση των fynbos, των ανθοφόρων θάμνων που βρίσκονται μόνο στο Δυτικό και Ανατολικό Ακρωτήριο. Είναι μια υπέροχη ευκαιρία, λοιπόν, για τους εκκολαπτόμενους βοτανολόγους να έρθουν σε αυτό το μέρος του κόσμου. Το Cape Town αποτελεί μια φυσική πύλη προς την περιοχή και πρέπει να οδηγήσετε μόνο για μία ώρα περίπου μέχρι τη χερσόνησο του Cape για εξαιρετικές πεζοπορίες στο Εθνικό Πάρκο Table Mountain. Ο Οκτώβριος είναι επίσης ένας εξαιρετικός μήνας για σαφάρι, και υπάρχουν πολλά ιδιωτικά αποθέματα παιχνιδιών σε κοντινή απόσταση. Βασιστείτε στο Radisson Red Cape Town V&A Waterfront.

2. Ντουμπάι, UAE

Ακόμη και τον Οκτώβριο, το Dubai έχει ηλιόλουστες μέρες και καθαρό, χωρίς σύννεφα ουρανό. Γεμίστε το ημερολόγιό σας με δραστηριότητες που κυμαίνονται από σαφάρι στην έρημο και σε αμμόλοφους μέχρι kitesurfing και θαλάσσιο καγιάκ. Είναι πιο δροσερό κατά τη διάρκεια της ημέρας αν θέλετε να κάνετε περιηγήσεις στα αξιοθέατα της ιστορικής γειτονιάς Al Fahidi ή να παζαρέψετε για αναμνηστικά στα παραδοσιακά παζάρια, αν και κλιματιζόμενα εμπορικά κέντρα βρίσκονται σε κάθε γωνιά, εάν χρειάζεστε λίγη ανάπαυλα από τη ζέστη. Το παραθαλάσσιο Jumeirah Beach Hotel είναι ιδανικό αν σκοπεύετε να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για να ανανεώσετε το μαύρισμά σας.

3. Μπρυζ, Βέλγιο

Το φθινόπωρο είναι ήρεμο στα πλακόστρωτα δρομάκια της Μπρυζ, που παρακάμπτεται από μεγάλο μέρος της ιστορίας μετά τη μεσαιωνική χρυσή εποχή του. Οι καλοκαιρινές αποχρώσεις της πόλης έχουν φύγει και οι ορδές των χριστουγεννιάτικων αγορών δεν έχουν φτάσει ακόμη. O Οκτώβριος λοιπόν φέρνει μια νέα ομορφιά στα ταξίδια με το κανάλι-βάρκα και αποτελεί μια καλή περίπτωση για στάσεις ζεστής σοκολάτας. Αν βρέχει, μπορείτε ακόμα να απολαύσετε τον πλούτο τέχνης της πόλης σε γκαλερί όπως το Groeningemuseum. Μείνετε στο Sablon Hotel, το οποίο έχει ένα ανανεωμένο, μοντέρνο στιλ και είναι αρχοντικό του 16ου αιώνα.

4. Κανάριοι Νήσοι, Ισπανία

Χρειάζεται λίγος χρόνος για να φθάσουν οι θερμοκρασίες της θάλασσας στον ήλιο, πράγμα που σημαίνει ότι ο Οκτώβριος βλέπει τα πιο ζεστά νερά από τις παραλίες των Καναρίων Νήσων, ενώ ο καιρός είναι ακόμα γαλήνιος. Ο αριθμός των επισκεπτών θα είναι επίσης χαμηλότερος από ό,τι στην αιχμή του καλοκαιριού. Η Γκραν Κανάρια είναι το πιο κεντρικό από τα κύρια νησιά, με τη δική της σειρά μικροκλίματος, από τα ψηλά πευκοδάση μέχρι τους αμμόλοφους του Maspalomas. Το Seaside Palm Beach είναι ένα μεγάλο θέρετρο ανάμεσα στην παραλία Maspalomas και μια πισίνα σε στιλ λιμνοθάλασσας με φοίνικες, με ρετρό design της δεκαετίας του 1970 και πολλές οικογενειακές δραστηριότητες.

5. Ακτή Δαλματίας, Κροατία

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι αρχαίες τειχισμένες πόλεις της Κροατίας μοιάζουν συχνά με τις σκηνές μάχης από το Game of Thrones. Με τις μέσες θερμοκρασίες να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα μέχρι τον Οκτώβριο στα παράκτια νότια της Κροατίας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα κάνετε ηλιόλουστες διακοπές. Το Ντουμπρόβνικ θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός ταξιδιού κατά μήκος της ακτής της Αδριατικής ή το επίκεντρο ενός μικρότερου διαλείμματος στα κοντινά νησιά. Το Rixos Premium Dubrovnik πέντε αστέρων εκτείνεται δίπλα στα γαλαζοπράσινα νερά, αλλά απέχει μόλις 15-20 λεπτά με τα πόδια από την παλιά πόλη.

6. Mahé, Σεϋχέλλες

Οι μηνιαίες θερμοκρασίες στις Σεϋχέλλες δεν ποικίλλουν τόσο πολύ, δεδομένης της τοποθεσίας αυτών των νησιών του Ινδικού Ωκεανού κοντά στον Ισημερινό. Ωστόσο, ο Οκτώβριος συνήθως σηματοδοτεί τη μετάβαση μεταξύ των νοτιοανατολικών και βορειοδυτικών εμπορικών ανέμων, και καθώς είναι μια ήρεμη περίοδος από άποψη ανέμων έχει μικρότερη σημασία σε ποια πλευρά των νησιών θα μείνετε. Ενώ η κάμερά σας θα λατρέψει τη λευκή άμμο στο Praslin και το La Digue, θα πετάξετε στο κύριο νησί του Mahé, σε κάθε περίπτωση, όπου θα βρείτε πολλές υπέροχες παραλίες και δάση που φιλοξενούν σπάνια είδη. Το Story Seychelles είναι ένα χαριτωμένο παραλιακό θέρετρο στα βορειοδυτικά του Mahé, με το ορεινό καταπράσινο σκηνικό του εθνικού πάρκου Morne Seychellois.

7. Πέτρα, Ιοδρανία

Οι αρχαίοι Ναβαταίοι, που χάραξαν την πόλη της Πέτρας από βράχο, ήταν ειδικοί στο να κυριαρχούν στο περιβάλλον της ερήμου. Για τους επισκέπτες της Ιορδανίας που είναι λιγότερο συνηθισμένοι στις ακραίες συνθήκες, ο Οκτώβριος είναι η ιδανική εποχή για να την επισκεφτείτε καθώς έχει την ιδανική θερμοκρασία. Η πλειονότητα των επισκεπτών μένει στην πύλη της πόλης Wadi Musa και φτάνει στην πόλη από το στριφογυριστό φαράγγι Siq. Το Petra Guest House Hotel πέρα από την ωραία αισθητική του έχει και το πλεονέκτημα ότι η τοποθεσία του είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχή του Siq.

8. Ρατζαστάν, Ινδία

Ο κύριος (νοτιοδυτικός) μουσώνας υποχωρεί από τη βόρεια Ινδία τον Οκτώβριο, αφήνοντας τη γη ανανεωμένη. Στο Ρατζαστάν, το οποίο ούτως ή άλλως έχει σχετικά λίγες βροχοπτώσεις, οι θερμοκρασίες έχουν μειωθεί ελαφρώς και το τέλος του μήνα συνοδεύεται από πολλά φεστιβάλ. Εκτός από τον πανεθνικό εορτασμό του Diwali, το Pushkar Camel Fair είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στην περιοχή, φέρνοντας μια τεράστια ποικιλία “χρωμάτων” σε μια κτηνοτροφική αγορά και μια κατά τα άλλα ήσυχη πόλη. Στην πρωτεύουσα του Ρατζαστάνι Τζαϊπούρ, το περίτεχνο Royal Heritage Haveli βρίσκεται σε ένα πρώην κυνηγετικό καταφύγιο του 18ου αιώνα.

9. Inari, Φιλανδία

Ένας από τους πολλούς μύθους που περιβάλλουν το βόρειο σέλας είναι ότι πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κρύος ο καιρός για να είναι πιο όμορφο. Πραγματικά, το μόνο που χρειάζεται είναι σκοτάδι και καθαρός ουρανός, συν τύχη. Έτσι, αν δεν θέλετε να περάσετε ώρες έξω στους μείον 15 βαθμούς Κελσίου, επισκεφθείτε την περιοχή τον Οκτώβριο όταν οι θερμοκρασίες στη Φινλανδική Λαπωνία (πιο ξηρές από πολλές άλλες τοποθεσίες σέλας) κυμαίνονται λίγο πάνω από το μηδέν. Μπορεί να υπάρξουν κάποιες πρόωρες χιονοπτώσεις, αλλά οι λίμνες δεν θα έχουν παγώσει ακόμα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εκθαμβωτικές αντανακλάσεις αν εμφανιστεί το σέλας. Το Wilderness Hotel Inari έχει θέα στη διάστικτη έκταση της λίμνης Inari, με ξύλινες καμπίνες και εναλλακτικές λύσεις με γυάλινη οροφή για πιθανή θέαση σέλας από το κρεβάτι σας.

10. Albuquerque, New Mexico

Στις αρχές Οκτωβρίου, το κλίμα της ερήμου της μεγαλύτερης πόλης του Νέου Μεξικού αρχίζει να ψύχεται και δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για το μεγαλύτερο φεστιβάλ αερόστατων στον κόσμο. Σε διάστημα εννέα ημερών, περισσότερα από 500 αερόστατα υψώνονται στον ζωηρό ουρανό της νοτιοδυτικής Αμερικής στο Albuquerque International Balloon Fiesta. Το θέαμα προσελκύει πλήθη, οπότε αξίζει να κάνετε κράτηση πολύ νωρίτερα για ξενοδοχεία κοντά στο event, δεδομένου ότι ξεκινάει η αυγή. Εκτός αυτού είναι επίσης μια ευχάριστη στιγμή για να επισκεφθείτε τα κέντρα τέχνης και πολιτιστικής κληρονομιάς της πολιτείας, συμπεριλαμβανομένων των Santa Fe και Taos. Το Los Poblanos Historic Inn & Organic Farm είναι ένα ονειρικό ράντσο της δεκαετίας του 1930 στο βόρειο τμήμα του Αλμπουκέρκη, με 25 στρέμματα αγρών λεβάντας.

Πηγή: allyou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ