Παγιδευμένος βομβητής: Προσομοίωση δείχνει το μέγεθος της έκρηξης που μπορεί να προκαλέσει

Παγιδευμένος βομβητής: Προσομοίωση δείχνει το μέγεθος της έκρηξης που μπορεί να προκαλέσει

Πυροτεχνουργός ανέλυσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN τι είδους ζημιά μπορεί να προκαλέσει στον άνθρωπο μία συσκευή επικοινωνίας που είναι παγιδευμένη με εκρηκτικά.

Πάνω από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις σε βομβητές και walkie talkie την περασμένη εβδομάδα στον Λίβανο, ενέργεια πίσω από την οποία θεωρείται δεδομένο ότι βρίσκεται το Ισραήλ.

Ο τραυματισμός μπορεί να είναι θανάσιμος με ακατάσχετη αιμορραγία

Οι συνέπειες των εκρήξεων βομβητών και walkie talkie πάνω στο ανθρώπινο σώμα είναι ολέθριες, όπως επεξήγησε μέσα από μία προσομοίωση πυροτεχνουργός.

Ο τραυματισμός μπορεί να είναι θανάσιμος με ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ η έκρηξη μπορεί να προκαλέσει και τύφλωση, δήλωσε στο CNN ο Αμερικανός πυροτεχνουργός Ράιαν Μόρις.

Όπως φαίνεται και στο ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου η έκρηξη σε walkie talkie, που είναι συσκευή μεγαλύτερη σε μέγεθος από έναν βομβητή, είναι ακόμα πιο ισχυρή, με τα θραύσματα να διασκορπίζονται σε μεγαλύτερη ακτίνα, προκαλώντας έτσι περισσότερους τραυματισμούς.

Θα ήταν καταστροφικό ειδικά αν είχες το χέρι σου κοντά στο κεφάλι, υπογράμμισε ο ειδικός.

Ακρωτηριασμοί

Από τις εκρήξεις παγιδευμένων βομβητών και ασυρμάτων τραυματίστηκαν περίπου 3.000 άνθρωποι στον Λίβανο.

Πολλοί από αυτούς ακρωτηριάστηκαν και τυφλώθηκαν.

Η εταιρεία από την οποία η Χεζμπολάχ προμηθεύθηκε τους παγιδευμένους βομβητές φέρεται να είναι μία εταιρεία φάντασμα στην Ουγγαρία πίσω από την οποία κρύβεται η Μοσάντ.

Το Ισραήλ συνεχίζει με σφοδρούς βομβαρδισμούς να σφυροκοπά τον Λίβανο.

Μόνο σήμερα Δευτέρα, οι νεκροί ανέρχονται σε περίπου 280 με δεκάδες γυναικόπαιδα ανάμεσά τους.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ