Παρουσίαση ρομποτικού εξωσκελετού από ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

2

Εκδήλωση με τίτλο “EXO REVEAL” διοργανώνει η HERMES Team, η μεγαλύτερη ερευνητική ομάδα φοιτητών στη ρομποτική για ιατρικές εφαρμογές στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στον Βόλο, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, από τις 15:00 έως τις 19:00, και θα αποτελέσει την επίσημη παρουσίαση του πρώτου ρομποτικού εξωσκελετού στην Ελλάδα “HERMES EXO”, ο οποίος έχει αναπτυχθεί για να προσφέρει λύσεις σε άτομα με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού (SCI).

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

-Παρουσίαση και επίδειξη λειτουργίας του “HERMES EXO”.

-Workshop με θέμα “Έρευνα και Ανάπτυξη Ρομποτικού Εξωσκελετού”, όπου θα αναλυθούν οι τεχνολογικές και ερευνητικές προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε κατά την ανάπτυξη του εξωσκελετού.

-Career Day, που απευθύνεται στην πανεπιστημιακή κοινότητα, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κορυφαίων εταιρειών του κλάδου.

-Δράσεις για την προσβασιμότητα και ευαισθητοποίηση για τα άτομα με αναπηρίες, σε συνεργασία με εγκεκριμένα σωματεία και ιατρούς.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ