Πλειστηριασμοί: Εβδομάδα – “φωτιά” με Κοντομηνά, Λαϊνόπουλο, Χόντο και…

Πλειστηριασμοί: Εβδομάδα -

Της Ελευθερίας Πιπεροπούλου

“Καυτή” προμηνύεται η εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα σε επίπεδο ηλεκτρονικών
πλειστηριασμών, καθώς κατοικίες που ανήκουν σε πρόσωπα ευρύτερα γνωστά, αλλά και μεγάλα ακίνητα γνωστών επιχειρήσεων και βιομηχανιών, αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωπα με το… σφυρί.

Ένα από αυτά τα “επώνυμα” σφυριά της εβδομάδας είναι εκείνο που αναμένεται να χτυπήσει για τις εγκαταστάσεις της ΔΕΜΚΟ Α.Ε. του αείμνηστου επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά στην Παλλήνη. Ειδικότερα, για την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024, έχουν προγραμματιστεί εις βάρος της ΔΕΜΚΟ συνολικά 13 πλειστηριασμοί.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, άλλαξαν χέρια 8 εκτάσεις της εταιρείας που είχαν βγει με τιμές εκκίνησης από 22.167,80 ευρώ έως 188.520,75 ευρώ.

Ωστόσο, για τις βασικές κτιριακές εγκαταστάσεις η διαδικασία ματαιώθηκε λόγω έλλειψης πλειοδοτών.

Οι νέοι πλειστηριασμοί χωρίζονται σε δύο ξεχωριστές ομάδες, στην πρώτη εκ των οποίων, με επισπεύδουσα την Intrum, περιλαμβάνονται τρεις πλειστηριασμοί, και στη δεύτερη, με επισπεύδουσα τη Eurobank, άλλοι δέκα. Οι πλειστηριασμοί που επισπεύδει η Intrum έχουν συνολική τιμή εκκίνησης τα 7.297.442,48 ευρώ και αφορούν, μεταξύ άλλων, το μεγάλο κτιριακό συγκρότημα που βρίσκεται στη ΒΙΟΠΑ Παλλήνης στη θέση “Πέτσα- Μπακαλόπουλο”. Οι πλειστηριασμοί που επισπεύδονται από τη Eurobank, αφορούν γηπεδικές εκτάσεις εντός του ΒΙΟΠΑ Παλλήνης, με τις τιμές πρώτης προσφοράς να ξεκινούν από τις 54.558 ευρώ και φτάνουν στις 188.620,50 ευρώ, ενώ η συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται στα 1.029.705 ευρώ.

Στο σφυρί έχει προγραµµατιστεί να βγει εκ νέου και το ιστορικό ακίνητο της Ι.Ε.
Λαϊνόπουλος στη Νέα Κηφισιά, που αποτελούσε και την έδρα της εταιρείας. Ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός είχε προγραµµατιστεί και για τις 19 Ιουνίου 2024, αλλά µαταιώθηκε. Έτσι, τώρα έχει προγραµµατιστεί ένας νέος για την Τετάρτη.

Επισπεύδουσα είναι η Cepal, ενώ η τιµή πρώτης προσφοράς παραµένει στα 3,929
εκατ. ευρώ. Το σφυρί αφορά, ειδικότερα, ένα οικόπεδο συνολικής εκτάσεως κατά τον τίτλο κτήσεως 7.236,00 τ.µ., κατά δε το κτηµατολογικό φύλλο 6.435,00 τ.µ., µετά των επ’ αυτού κτιρίων, που βρίσκεται στη θέση “Αδάµες” της περιοχής Νέας Κηφισιάς και επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαµίας (16ο χλµ.) και της οδού προς Αχαρνές. Επί του ως άνω ενιαίου οικοπέδου ανηγέρθη σταδιακά διώροφο κτίριο (γραφεία-έκθεση).

Υπενθυμίζεται ότι για τις 11 Σεπτεμβρίου είχε προγραμματιστεί ένα ακόμη σφυρί κατά της Προμότ και της Ι.Ε. Λαϊνόπουλος, με τιμή πρώτης προσφοράς τις 705.000 ευρώ, για ένα οικόπεδο στη θέση “Άδάμες ή Χελιδονού”, στη Νέα Κηφισιά, ωστόσο ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών.

Λαϊνόπουλος

Αντιμέτωπος με το σφυρί αναμένεται να βρεθεί την Τετάρτη και ο επιχειρηµατίας Γιώργος Χόντος, επτά χρόνια αφότου έπεσαν οι τίτλοι τέλους για τη Hondos Παλλάς Πολυκαταστήµατα, µε την υπαγωγή της σε καθεστώς πτώχευσης. Υπενθυµίζεται ότι ο Γιώργος Χόντος είχε αποφασίσει πριν από πολλά χρόνια να τραβήξει χωριστούς δρόµους από την υπόλοιπη οικογένεια, που βρίσκεται πίσω από την επιτυχηµένη αλυσίδα “Hondos Center”. Ο πλειστηριασµός στρέφεται εις βάρος τόσο του Γεωργίου Χόντου όσο και της κόρης του, Βασιλικής. Επισπεύδεται από την doValue Greece και έχει τιµή πρώτης προσφοράς τις 766 χιλ. Το σφυρί αφορά ένα οικόπεδο, µετά της επ’ αυτού διώροφης οικίας (µεζονέτα), εκτάσεως 1.002,71 τ.µ. σύµφωνα µε τον τίτλο κτήσεως και 1.012,00 τ.µ. σύµφωνα µε το κτηµατολόγιο, που βρίσκεται στη Δηµοτική Ενότητα Θρακοµακεδόνων.

hondos

Ένα ακόµα “επώνυµο” σφυρί αυτής της εβδομάδας είναι κι εκείνο για ένα διαμέρισμα του γιου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αλέξανδρου, στην Κυψέλη. Ειδικότερα, έχει προγραµµατιστεί ένας πλειστηριασµός για την Τετάρτη, µε επισπεύδουσα την Intrum Hellas, που αφορά ένα διαµέρισµα του έκτου ορόφου, επιφάνειας 234 τ.µ. Η τιµή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 304.000 ευρώ.

PIN

Τα βιομηχανικά ακίνητα

Το ακριβότερο σφυρί της εβδομάδας είναι το επαναληπτικό που αναμένεται να χτυπήσει για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Alfa Wood Πίνδος στα Γρεβενά. Ο νέος πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024, με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει μειωθεί στα 19.091.617 ευρώ.

Πίνδος wood

Στο “στόχαστρο” των πλειστηριασμών αναμένεται να βρεθούν εκ νέου οι εγκαταστάσεις της Τεξαπρέτ στο Καλοχώρι. Το σφυρί για το βιομηχανικό συγκρότημα βαφείων-φινιριστηρίων της οικογένειας Καράσσο αναμένεται να χτυπήσει εκ νέου την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024. Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού, που στρέφεται κατά της εταιρείας με την επωνυμία “Χημικοτεχνική Επεξεργασία Προϊόντων Κλωστοϋφαντουργίας – Τεξαπρέτ Α.Ε.” ή “ΑΦΟΙ Καράσσο Α.Ε”, είναι η DoValue Greece, ενώ η τιμή εκκίνησης παραμένει στα 4,2 εκατ. ευρώ.

Texapret

Με το σφυρί αναμένεται να βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπη και η Κλωστήρια- Πλεκτήρια Σίνδου. Το ηλεκτρονικό σφυρί έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει την
Τετάρτη, με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στα 2.910.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός στρέφεται ειδικότερα εις βάρος της “Δημοσθένης Τουφεξής ΑΒΕΕ Κλωστήρια – Πλεκτήρια Σίνδου” και έχει επισπεύδουσα τη doValue.

Σημειωτέον ότι η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί αρχικά στα 1.992.000 εκατ. ευρώ, ωστόσο, κατόπιν ανακοπής της οφειλέτριας εταιρείας, το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε την ανοδική του διόρθωση. Το σφυρί αφορά συγκεκριμένα ένα γεωτεμάχιο, συνολικού εμβαδού 14.658 τ.μ., στο 2ο Β.Τ. της ΒΙΠΕΘ του αγροκτήματος Σίνδου του Δήμου Ωραιοκάστρου. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις έχουν ανεγερθεί σταδιακά, με μία σειρά από οικοδομικές άδειες.

Σε πλειστηριασμό αναμένεται να οδηγηθεί και το εργοστάσιο της γνωστής εταιρείας ανδρικής ένδυσης Dur στην Πάτρα. Ειδικότερα, εφόσον δεν μεσολαβήσει κάποια προσπάθεια αναστολής της διαδικασίας, έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη ένας διπλός πλειστηριασμός που στρέφεται εις βάρος της “Δούρος – Βιομηχανία και Εμπορία Έτοιμων Ενδυμάτων Α.Ε.”, με συνολική τιμή πρώτης προσφοράς τα 2,006 εκατ. ευρώ.

DUR

 

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ