Στον ανακριτή αύριο οι 4 συλληφθέντες για την καλλιέργεια των 1.600 και πλέον δενδρυλλίων κάνναβης στα ορεινά του Αλμυρού

χασισοφυτεια3

Ο φερόμενος ως “εγκέφαλος” 35χρονος κτηνοτρόφος από τον Αλμυρό Βόλου, συγγενής εξ αίματος αστυνομικού

Τρία ακόμη άτομα εντοπίστηκαν και ανακρίνονται από τους αστυνομικούς για την συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση που φέρεται να καλλιεργούσε περισσότερα από 1.600 δενδρύλλια κάνναβης και εξαρθρώθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Γαύριανη Μαγνησίας. Για την ώρα ως “εγκέφαλος” της σπείρας καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικά φέρεται ένας 35χρονος από τον Αλμυρό, πατέρας τεσσάρων παιδιών, κτηνοτρόφος και συμμετέχων στις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα, ενώ ήταν και εποχικός πυροσβέστης.

Ο 35χρονος κτηνοτρόφος και οι τρεις φερόμενοι ως συνεργοί του, ένας 21χρονος Έλληνας και δύο Αλβανοί ηλικίας 40 και 22 ετών, θα οδηγηθούν αύριο το πρωί σε εισαγγελέα και ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν αφού προηγουμένως τους αποδοθούν οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, καλλιέργειας και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση, καθώς και για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, ανάλογα με την περίπτωση.

Η κοινωνία του Αλμυρού, από την στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση και η ταυτότητα του 35χρονου, συζητά το θέμα, αφού πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι πίσω από τον 35χρονο υπάρχει ο πραγματικός εγκέφαλος της σπείρας, καθώς δεν πιστεύουν ότι ο συντοπίτης τους ήταν σε θέση να στήσει μια τέτοιου μεγέθους φυτεία, χωρίς καμιά προηγούμενη εμπλοκή. Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι σύντομα θα γίνουν γνωστά πρόσωπα που εμπλέκονται και η αποκάλυψη των ταυτοτήτων τους, θα προκαλέσει έκπληξη.

Μετά την εξάρθρωση της οργάνωσης έγινε γνωστή και η συγγενική σχέση του 35χρονου με αστυνομικό, ο οποίος μάλιστα είναι γνωστός και από την συμμετοχή του στα αυτοδιοικητικά δρώμενα της περιοχής, κατά το πρόσφατο παρελθόν.

1.600 δενδρύλλια και 33 κιλά αποξηραμένη κάνναβη και 40.000€ στο σπίτι του 35χρονου

Μετά τον εντοπισμό της χασισοφυτείας, από την εναέρια Πυροσβεστική Υπηρεσία – εντόπισε την φυτεία με drone – οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο και στο σπίτι του 35χρονου κτηνοτρόφου, στο οποίο βρέθηκαν 40.000 ευρώ, ποσό που δικαιολόγησε ότι επρόκειτο για αποταμίευση μια ζωής.

Ωστόσο, η χασισοφυτεία, με περισσότερα από 1.600 φυτά ύψους από 1,70 έως 3,20 μέτρα, ξεκίνησε να καλλιεργείται τουλάχιστον ένα χρόνο πριν και η αστυνομία πιστεύει ότι είχαν ήδη πουλήσει μεγάλες ποσότητες, και κατάσχεσε το χρηματικό ποσό ως προϊόν της εγκληματικής δράσης. Εκτός των δενδρυλλίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και 33 κιλά αποξηραμένη κάνναβη, η οποία θα απέφερε εκατομμύρια ευρώ

Η φυτεία βρισκόταν κοντά στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής Ταράτσα – Αετοφωλιά, σε έκταση 6,5 στρεμμάτων, η οποία είχε παραχωρηθεί στον 35χρονο για την εκτροφή μοσχαριών. Η καλλιέργεια ήταν οργανωμένη σε επτά επίπεδα, συνδεδεμένα με αυτοσχέδια μονοπάτια, ενώ τα φυτά ποτίζονταν μέσω λάστιχων πέντε χιλιομέτρων που μετέφεραν νερό από δεξαμενή κατασκευασμένη με νάιλον και κορμούς δέντρων.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, που οργανώθηκε από την Ασφάλεια Πάτρας και με την συμμετοχή της Ε.Κ.Α.Μ. και της Ο.Π.Κ.Ε., βρέθηκαν στην περιοχή ξύλινες κατασκευές με κρεβάτια, ρούχα, μαγειρικά σκεύη, κονσέρβες, φιάλες και εστίες υγραερίου, εξοπλισμένες για μακροχρόνια διαμονή.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ