Τα αστέρια είναι παντοτινά | in.gr

Τα αστέρια είναι παντοτινά | in.gr

Το βράδυ του Σαββάτου, στο εμβληματικό Καλλιμάρμαρο, είχαμε συνάντηση των αστεριών του ουρανού με αυτά του Παναθηναϊκού, τα επτά που κοσμούν τη φανέλα του θυμίζοντας τις ισάριθμες κατακτήσεις ευρωπαϊκών τροπαίων.

Ουσιαστικά το 6ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» στη μνήμη του κορυφαίου ηγέτη του συλλόγου στην ιστορία του, ήταν κάτι το μοναδικό και ξέφυγε εντελώς από τα στενά όρια ενός διεθνούς τουρνουά.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης το…τερμάτισαν, υλοποιώντας την ιδέα του νυν διοικητικού τους ηγέτη Δημήτρη Γιαννακόπουλο αναβιώνοντας αγώνες μπάσκετ στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Άλλωστε ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ  ήταν οι τελευταίες ομάδες που αγωνίστηκαν σε αυτόν τον εμβληματικό χώρο πριν από 42 χρόνια, στο μακρινό 1982, σε έναν ημιτελικό κυπέλλου τότε.

Η βραδιά ήταν μαγική κυρίως για τους 42.000 τυχερούς θεατές που είχαν προλάβει να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους αλλά και για τους παίκτες και τους προπονητές που έζησαν κάτι ιδιαίτερα ξεχωριστό.

«Επική βραδιά κάτω από τα αστέρια. Το να παίζεις μπάσκετ σε εξωτερικό χώρο σε γυρνάει πολλά χρόνια πίσω. 35.000+ κόσμος στο πρώτο στάδιο που έγιναν Ολυμπιακοί Αγώνες και χτίστηκε το 330 πΧ κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης. Το όνειρο κάθε μπασκετμπολίστα και είμαστε ακόμα στην προετοιμασία! Αξέχαστο» έγραψε εκστασιασμένος ο άσος της Παρτίζαν Μπράντον Ντέιβις στα social, ενώ το βίντεο του Σέιν Λάρκιν που προχωράει μέσα από τις κατακόμβες του Παναθηναϊκού Σταδίου προς τον αγωνιστικό χώρο έχει γίνει viral (και) στην Ευρωλίγκα με τον άσο της Εφές να χαρακτηρίζει συγκλονιστικό και επικό το συναίσθημα.

Ο Παναθηναϊκός δεν επέστρεψε απλά στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά πάει (και) το εξωαγωνιστικό σε άλλα επίπεδα, στα πρότυπα του ΝΒΑ και ίσως ακόμα παραπάνω.

Την ώρα άλλωστε που η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έπαιζε κόντρα στην Παρτίζαν, στη φυσική του έδρα στο ΟΑΚΑ, υπήρχε οργασμός εργασιών και φυσικά η τοποθέτηση του περίφημου glass floor, με τους Πράσινους να είναι η πρώτη ομάδα στην Ευρωλίγκα που φέρνει το συγκεκριμένο δάπεδο (θα ακολουθήσουν και άλλες).

Σαφέστατα και η παραχώρηση του ΟΑΚΑ για 49 χρόνια στους Πρωταθλητές Ευρώπης λύνουν τα χέρια (και ακόμα περισσότερο το πορτοφόλι) της διοίκησης για να επενδύσει ακόμα περισσότερο στο δικό της πιά «πράσινο ΟΑΚΑ» καθώς γνωρίζει εκ του ασφαλούς ότι είναι μια επένδυση που θα επιστρέψει στα ταμεία της ομάδας σε βάθος χρόνου και την ίδια στιγμή θα αγωνίζεται σε μια έδρα ακριβώς όπως την ονειρεύονται παίκτες, προπονητές, φίλαθλοι και φυσικά η διοίκηση έχοντας και τους χώρους προς εμπορική εκμετάλλευση αλλά και αυτούς για τις ακαδημίες κλπ.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε με μια τεράστια διπλή επένδυση (σε αγωνιστικό και όχι μόνο επίπεδο) πέρυσι στα κορυφαία στρώματα της Ευρωλίγκας και μάλιστα λόγω του dna του συλλόγου αυτή η επένδυση έπιασε τόπο από την πρώτη χρονιά με αποτέλεσμα από τη 17η θέση της προπέρσινης Ευρωλίγκας το τριφύλλι, με το που επέστρεψε και στα φάιναλ φορ μετά από 12 χρόνια, έφτασε και πάλι (μετά από 13 χρόνια) στην κορυφή της Ευρώπης.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ