Το Πήλιο και τις Σποράδες “κοιτούν” Γερμανοί…

Το Πήλιο και τις Σποράδες "κοιτούν" Γερμανοί...

Περισσότερες από 130 Β2Β πολλά υποσχόμενες επαφές μεταξύ Γερμανών ταξιδιωτικών πρακτόρων και τουριστικών παραγόντων της Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκαν 16 με 20 Σεπτεμβρίου, στον Βόλο, στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής από τη Γερμανία.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, η αποστολή διοργανώθηκε από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με σκοπό τη στήριξη του τουρισμού στη Θεσσαλία, περιοχή η οποία πριν από ένα χρόνο υπέστη ισχυρό πλήγμα από την έλευση του καταστροφικού φαινομένου Daniel.

Την πρωτοβουλία στήριξαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο ΕΟΤ, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας και οι Δήμοι Βόλου, Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου και Τεμπών.

Στην ομάδα των Γερμανών επαγγελματιών, μετείχε υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της Γερμανικής αεροπορικής εταιρίας Eurowings GmbH, ο οποίος ξεκίνησε ουσιαστικές συζητήσεις με παράγοντες της τοπικής αγοράς και αρμόδιους φορείς προκειμένου η εταιρεία να εντάξει νέα τακτική πτήση από τη Στουτγκάρδη στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Οι εν λόγω επαφές αναμένεται να εντατικοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα και όπως σημείωσαν κύκλοι της τουριστικής αγοράς της Μαγνησίας, η προοπτική αυτή είναι βέβαιο, ότι θα κινητοποιήσει αντίστοιχες πρωτοβουλίες και άλλων αεροπορικών εταιρειών για περισσότερες απευθείας πτήσεις από τη Γερμανία, οδηγώντας σε αύξηση της επισκεψιμότητας Γερμανών τουριστών στη Θεσσαλία, όπως και σε πολλούς άλλους προορισμούς της Κεντρικής Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά τις Β2Β συναντήσεις, σε αυτές συμμετείχαν εκπρόσωποι 45 ελληνικών ταξιδιωτικών γραφείων, ξενοδοχείων και καταλυμάτων της Θεσσαλίας, που είχαν την ευκαιρία για κατ’ ιδίαν επαφές και συζητήσεις με εννέα Γερμανούς Tour Operators. Τα πρώτα μηνύματα από τις επαφές αυτές καταγράφηκαν ενθαρρυντικά, καθώς οι Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες εκδήλωσαν ισχυρό ενδιαφέρον για την περιοχή, ώστε να συμπεριλάβουν στα σχέδιά τους, μεταξύ άλλων, το Πήλιο και τις Σποράδες, δημιουργώντας νέα πακέτα διακοπών που θα μπορούσαν να συνδυάσουν πλούσιες εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, αναρρίχηση, ποδηλατικές διαδρομές, ιστιοπλοΐα, κατάδυση, καθώς και σε πεδία του θρησκευτικού και ιαματικού τουρισμού.

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής, οι εκπρόσωποι των Γερμανικών ταξιδιωτικών πρακτορείων, περιηγήθηκαν, για ένα τετραήμερο, σε χωριά του Πηλίου, ώστε να εξετάσουν μελλοντικές συνεργασίες με τοπικές επιχειρήσεις.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής αποστολής, διοργανώθηκε το πρώτο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τουρισμού, όπου παρουσιάσεις έκαναν εκπρόσωποι της Θεσσαλίας και των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας, Σποράδων, Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας, ενώ πραγματοποιήθηκε ένας ευρύς κύκλος Β2Β επαφών. Στο φόρουμ τοποθετήθηκαν ο Γιάννης Αναστασίου, αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Χρήστος Ζώρος, ειδικός σύμβουλος Δήμου Μετεώρων, η Μάρη Μουντζούρη, στέλεχος Διεύθυνσης Τουρισμού Π.Ε. Μαγνησίας, ο Γιώργος Παπαμακάριος, εκπρόσωπος του Δήμου Βόλου, η Βασιλική Κοιμτζίδου, συνοδός βουνού από τα ‘Αγραφα και η Θέκλα Καμμένου εκ μέρους του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Τοποθετούμενος στο φόρουμ, ο γενικός διευθυντής και μέλος ΔΣ του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, επεσήμανε ότι οι “γέφυρες” επιχειρηματικότητας που στήνει το επιμελητήριο με τη Γερμανία επεκτείνονται σε κλάδους αιχμής με υψηλή προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία και με στόχο την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών. Όπως υπογράμμισε “όλοι γνωρίζουμε ότι ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης του εγχώριου ΑΕΠ, καθότι η Ελλάδα προσφέρει αμέτρητες φυσικές ομορφιές, που της δίδουν τη δυνατότητα να κυριαρχεί στη παγκόσμια τουριστική αγορά, αποτελώντας έναν εκ των ελκυστικότερων διεθνών τουριστικών προορισμών. Διαθέτει επίσης όλες τις αναγκαίες υποδομές υποδοχής και φιλοξενίας ξένων τουριστών, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, όπως αρμόζει σε μια χώρα η οποία φημίζεται διεθνώς για το φιλόξενο πνεύμα της”.

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία για την οργάνωση επιχειρηματικής αποστολής Γερμανικών τουριστικών παραγόντων στον Βόλο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Γρηγόρης Τάσιος, επεσήμανε τις μεγάλες δυνατότητες προσέλκυσης στη χώρα περισσότερων Γερμανών επισκεπτών σε δωδεκάμηνη βάση, σε προορισμούς, όπως είπε, της “άλλης Ελλάδας”. “Η ισχυρή συμμετοχή επαγγελματιών του τουρισμού της Θεσσαλίας στις διμερείς επαφές, το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν οι Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες και το περιεχόμενο των συζητήσεων, διαμορφώνουν ένα πρόσφορο έδαφος για περισσότερες διμερείς συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού” τόνισε χαρακτηριστικά.

Την επιχειρηματική αποστολή οργάνωσε ο Γιάννης Πατσιαβός, Senior Manager του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, ο οποίος ανέλαβε και τον συντονισμό της συζήτησης που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του πρώτου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τουρισμού.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ