TSMC – Samsung: Συνομιλίες με Αραβικά Εμιράτα για την κατασκευή μεγα-εργοστασίων ημιαγωγών –

TSMC – Samsung: Συνομιλίες με Αραβικά Εμιράτα για την κατασκευή μεγα-εργοστασίων ημιαγωγών

Οι παγκόσμιοι γίγαντες της βιομηχανίας των ημιαγωγών, Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) και Samsung Electronics, έχουν διερευνητικές συνομιλίες με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την ανέγερση μεγα-εργοστασίων στη Μέση Ανατολή, ανέφερε την Κυριακή η Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν τις συζητήσεις και τις στρατηγικές των επιμέρους πλευρών.

Ημιαγωγοί: Ανακοίνωση συνεργασίας Samsung-Qualcomm

Ανώτατα στελέχη της TSMC επισκέφθηκαν πρόσφατα το κράτος του Κόλπου για να συζητήσουν σχέδια κατασκευής εργοστασιακών συγκροτημάτων που είναι συγκρίσιμα με μερικές από τις μεγαλύτερες και πιο εξελιγμένες εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ταϊβάν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της WSJ.

Η Samsung Electronics με έδρα τη Νότια Κορέα εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να επενδύσει στην κατασκευή εγκαταστάσεων κατασκευής ημιαγωγών στη χώρα τα επόμενα χρόνια. Ανώτεροι ηγέτες της νοτιοκορεατικής εταιρείας επισκέφθηκαν πρόσφατα τη χώρα για να εξερευνήσουν την ιδέα, επισημαίνει η WSJ.

Το κράτος του Κόλπου εντείνει τις προσπάθειες και τις επενδύσεις για την ανάπτυξη της εγχώριας τεχνολογικής του βιομηχανίας καθώς εργάζεται για να οικοδομήσει τη θέση του ως παγκόσμιου κόμβου για προηγμένη τεχνολογία και τεχνητή νοημοσύνη. Ωστόσο, οι συζητήσεις με αξιωματούχους των ΗΑΕ βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, όπως εκτιμά η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα.

Τι συζητούν TSMC – Samsung με ΗΠΑ

Μια διελκυστίνδα μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας βρίσκεται σερ εξέλιξη στην περιοχή καθώς οι τεχνολογικές συμφωνίες επιταχύνονται και η Ουάσιγκτον γίνεται όλο και πιο επιφυλακτική σχετικά με την επιρροή του Πεκίνου στο κράτος του Κόλπου. Η TSMC και η Samsung είχαν συζητήσεις με αξιωματούχους των ΗΠΑ που ανησυχούν για πιθανές αποστολές προηγμένων ημιαγωγών τεχνητής νοημοσύνης που προέρχονται από εργοστάσια με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς την Κίνα.

Οι ΗΠΑ πιθανότατα θα συνεχίσουν να πιέζουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να μην συνεργαστούν με την Κίνα, «καθώς θα παράγονται προηγμένα μικροτσίπ που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη σε αυτά τα εργοστάσια», είπε στο CNBC ο Άλεξ Κάπρι, ανώτερος λέκτορας στη σχολή επιχειρήσεων του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης.

Πηγή: ot.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ