Επτά ψυχολογικά tricks που κάνουν την προσωπικότητά μας να “μαγνητίζει”

Επτά ψυχολογικά tricks που κάνουν την προσωπικότητά μας να "μαγνητίζει"

Ο νόμος της έλξης εφαρμόζεται ποικιλοτρόπως στη ζωή μας.

Ο άνθρωπος που θεωρείται ότι “μαγνητίζει” είναι συνήθως ένας ελκυστικός άνθρωπος. Το χαρακτηριστικό του ελκυστικού όμως δεν αφορά μόνο την εξωτερική εμφάνιση, ούτε μόνο το φύλο. Η γοητεία βασίζεται σε ένα σύνολο παραγόντων που δεν συμβαδίζουν πάντα με τα τυπικά χαρακτηριστικά του ωραίου. Έλκει εκείνος που έχει “τύπο” και ένα απροσχημάτιστο στιλ, δικό του που μοιάζει να γεννήθηκε με αυτό. 

Ποιοι είναι λοιπόν οι άσσοι στο μανίκι του “μαγνητικού ανθρώπου’;

1. Χαμογελάστε!

Η θετική διάθεση είναι το κλειδί για να προδιαθέτει κανείς θετικά τους γύρω του για την προσωπικότητά του και τις διαθέσεις του. Προσπαθήστε να τηρείτε μια θετική στάση απέναντι στα πράγματα και να μην τα βλέπετε όλα μαύρα. Όσο και αν η γκρίνια είναι πολλές φορές αναπόφευκτη, καλό είναι να την αποφεύγουμε, ειδικά όταν γνωρίζουμε νέους ανθρώπους. Το χιούμορ αντιθέτως που είναι και ένδειξη ευφυίας φέρνει τους ανθρώπους κοντά και τους κάνει αυτόματα πιο συμπαθείς. 

2. Πείτε “γεια”, καλημέρα και καλησπέρα

Είναι πολύ εύκολο μέσα στην ροή της καθημερινότητας να αγνοούμε τους ελάχιστους τύπους ευγενείας. Το να χαιρετάμε τους ανθρώπους που συναντάμε κάθε μέρα, στο δρόμο, το σπίτι ή το εργασιακό μας περιβάλλον μπορεί σταδιακά να χτίσει όμορφες σχέσεις. Αν ο χαιρετισμός συνδυαστεί και με χαμόγελο και είναι πολύ πιθανό ότι θα το πάρουμε πίσω. 

3. Βοηθήστε τους γύρω σας να επικοινωνήσουν

Δεν έχουν όλοι την ίδια ευκολία να επικοινωνούν. Κάποιοι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα ντροπαλοί και τότε είναι στο χέρι αυτού που είναι πιο εξοικειωμένος επικοινωνιακά να βοηθήσει. Όταν γνέφουμε καταφατικά και διατηρούμε βλεμματική επαφή με τον συνομιλητή μας πέρα από το γεγονός ότι δίνουμε το μήνυμα πως τον ακούμε, τον βοηθάμε να ξεδιπλώσει τις σκέψεις του και να νιώσει πιο άνετα.

4. Μείνετε ήρεμοι

Ένας άνθρωπος που εκρήγνυται για να γίνει αντιληπτός από τους γύρω του είναι συνήθως ένας αδύναμος άνθρωπος. Οι πιο ισχυρές προσωπικότητες δεν έχουν την ανάγκη να υψώσουν τον τόνο της φωνής τους για να ακουστούν. Η αυτοπεποίθηση και η γοητεία πάνε χέρι – χέρι και είναι σιωπηλές ιδιότητες. Επίσης καλό είναι να μιλάμε όταν έχουμε όντως κάτι σημαντικό να πούμε και να μην αναλώνουμε φαιά ουσία συνεχώς σε ανούσια θέματα. 

5. Πείτε κάτι όμορφο στους γύρω σας

Είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο το να ακούει κανείς ένα κοπλιμέντο από το πουθενά. Ωστόσο είναι κάτι που μπορεί να χαροποιήσει πολύ έναν άνθρωπο ειδικά όταν η μέρα του δεν έχει κυλήσει όπως το φανταζόταν. Πέρα από το όφελος που έχει το κοπλιμέντο στην ψυχολογία του συνομιλητή βοηθάει και την αυτοεικόνα μας καθώς αυτόματα γινόμαστε πιο συμπαθείς. Φυσικά για να πετύχει και να μην έχει αντίθετα αποτελέσματα ένα κοπλιμέντο πρέπει να είναι γνήσιο και όχι προσποιητό. 

6. Αποφύγετε τις άσκοπες φιλονικίες

Μερικές φορές είναι καλύτερο να πει κανείς “Έχεις δίκιο” σε μια συνθήκη από το να συνεχίσει μια συζήτηση σε υψηλούς τόνους που δεν οδηγεί πουθενά. Όπως είναι απαραίτητο να γνωρίζει κανείς να εκφράζεται όταν πρέπει κατ’ αντιστοιχία πρέπει να ξέρει πότε να εγκαταλείπει από μια συζήτηση. 

7. Σας μαγνητίζει η ζωή σας; 

Το ενδιαφέρον είναι μεταδοτικό. Αν κάποιος μαγνητίζεται από τη δική του ζωή έτσι όπως την έχει διαμορφώσει, τότε και οι άλλοι ακολουθούν. Κανείς δεν πρόκειται να νιώσει ενδιαφέρον για έναν άνθρωπο που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον στη ζωή του. Αν απολαμβάνουμε τη ζωή και τη διανθίζουμε με δραστηριότητες, χόμπι και ό,τι άλλο μας ευχαριστεί, αυτό αντανακλάται και στους γύρω μας. 

 

Πηγή: allyou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ