Εσωστρέφεια

Εσωστρέφεια

«Tο ΠΑΣΟΚ δεν θέλω να πάθει αυτά που έχουν συμβεί στον ΣΥΡΙΖΑ με μία παρατεταμένη εσωστρέφεια, με μια διχαστική αντιμετώπιση και με αντεγκλήσεις των στελεχών μεταξύ τους που εν τέλει ωφελημένους έχουν τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη», είπε σε υποστηρικτές του ο Νίκος Ανδρουλάκης. Μεταξύ μας, πάντως, το ενδεχόμενο του εμφυλίου δεν είναι πολύ πιθανό. Οποιον κι αν εκλέξει αρχηγό το Κίνημα, τίποτα δεν προμηνύει μια αυτοκαταστροφική πορεία σαν τη συριζαϊκή. Κινδυνεύει μόνο να παραμείνει αδιάφορη επιλογή για κάποιους δυνητικούς ψηφοφόρους του.

Ρόλος

Ο Κώστας Ζαχαριάδης θέλει να αναγνωριστεί στην Ολγα Γεροβασίλη πως μη βάζοντας υποψηφιότητα δείχνει ότι δεν μάχεται για την «καρέκλα» αλλά για τις αρχές της. Σύμφωνοι. Ταυτόχρονα, όμως, μπορούμε να παραδεχτούμε ότι έχει να παίξει έναν ρόλο πολύ σημαντικότερο κατά τη διάρκεια της αριστερής προεκλογικής περιόδου και ίσως κι αμέσως μετά την εσωκομματική κάλπη: τον ρόλο του κακού μπάτσου, αυτού που θα επιτρέπει στον υποψήφιο των 87 να εμφανίζεται ενωτικός ενώ το στρατόπεδό τους χτυπάει ανελέητα το απέναντι.

Πειθαρχικό

Τελικά, δεν χρειάστηκε να μπει σε κανένα σοβαρό δίλημμα ο Θόδωρος Καράογλου ως μέλος του πειθαρχικού της ΝΔ, το οποίο υποδέχτηκε χθες τον Σαλμά, και συνυπογράφων την ερώτηση των 11. Η συνάντηση του πρώην πια νεοδημοκράτη και των μελών του κομματικού οργάνου κράτησε μόλις ένα πεντάλεπτο. Κι η απόφαση του τελευταίου εκδόθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Οπως έλεγε κι ένας έμπειρος γαλάζιος κοινοβουλευτικός, άλλωστε, «ο Μάριος είχε προσπαθήσει πολύ για τη διαγραφή του».

Συμπεριφορά

Για τον Θάνο Πλεύρη ορθά διεγράφη ο Σαλμάς, αφού «συμπεριφερόταν εδώ και καιρό σαν βουλευτής αντιπολίτευσης». Πώς συμπεριφέρονται όσοι κάθονται στα αντιπολιτευτικά έδρανα, σύμφωνα με τον γαλάζιο; Αμφισβητούν ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με διαφάνεια και κατά της διαφθοράς. Η αλήθεια είναι ότι ο ορισμός της στάσης τους δεν είναι λανθασμένος. Ωστόσο, το βλέμμα με το οποίο κοιτούν την κυβέρνηση οι αντιπολιτευόμενοι επηρεάζεται κι απ’ την ιδέα που έχουν γι’ αυτήν ορισμένοι συμπολιτευόμενοι.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην εξουσία για τέταρτη φορά

ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ

ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ Δύο αναγνώσεις υπάρχουν για το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρώτη…

Γεροβασίλη για Κασσελάκη: Το νέο δεν είναι ηλικιακό, είναι ιδεολογικό – Λύτρωση οι εκλογές προέδρου

Όλγα Γεροβασίλη: Μπροστά μας έχουμε μάχη ταυτοτικού και υπαρξιακού χαρακτήρα – Θα συμβάλλω στην αλλαγή ύφους και στάσης ώστε να μιλήσουμε για πολιτική

Σημεία συνέντευξης της Όλγας  Γεροβασίλη, Δ’ Αντιπροέδρου της ΒτΕ και βουλευτή Άρτας ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ στον Τ/Σ Antenna και στον…