Γενική συνέλευση των Δασκάλων Λάρισας για τη σύμπτυξη των σχολικών τμημάτων

σχολεια-1

Γενική συνέλευση συγκαλεί την ερχόμενη Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας “Κ. Κούμας” και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να λάβουν μέρος προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των προφορικών πιέσεων που δέχονται, όπως υποστηρίζουν, από την Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αικατερίνη Καραγεώργου αναφορικά με τη σύμπτυξη των σχολικών τμημάτων και “εξαφάνισης κενών παράλληλης στήριξης”.

Η συνέλευση θα διεξαχθεί στις 7 το απόγευμα στο 4ο και 37ο Δ.Σ. Λάρισας ενώ την επόμενη μέρα, την Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη στη 1.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης.

Καλούν δε, τους γονείς να συντονίσουν μαζί τους τον αγώνα για:

  • Κάλυψη των αναγκών παράλληλης στήριξης για όλους τους μαθητές/τριες.
  • 15 παιδιά στο τμήμα, υποστηρικτικές δομές σε όλα τα σχολεία.
  • Ανάκληση των αποφάσεων συγχώνευσης τμημάτων.
  • Να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα των σχολείων για κατατμήσεις με παιδαγωγικά κριτήρια.
  • Να δοθούν τώρα όλα τα κενά των σχολείων, με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι περικομμένα.

“Υπερασπίζουμε τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρίες, ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες και όλων των μαθητών μας” αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους και

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει η Διευθύντρια Εκπαίδευσης Λάρισας  τις εντολές  μετακίνησης μαθητών/τριών με διαγνωσμένες αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από τα τμήματα που φοιτούν.
  • Οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να εκτελούν προφορικές εντολές που καταστρατηγούν μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών αναλαμβάνοντας την ευθύνη παράνομων ενεργειών.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ